Strijd in Bloemhof van geheel andere orde

Het was geen alledaags schouwspel wat zich vrijdag- en zaterdagavond afspeelde in De Bloemhof. Er werd gestreden om de zogenaamde Rings Finals, een kickbokstoernooi waarin zowel mannen als vrouwen de ring betraden en elkaar op 'leven en dood' bevochten.
 
De vonken vlogen eraf, moest ook onze fotograaf Jaap Maars erkennen. Het was weer een keertje iets anders dan korf-, hand- voetbal of waterpolo. Sporten die hij met wekelijkse regelmaat fotografeert. Ook daarbij vindt weleens fysiek contact plaats maar toch van een heel andere orde dan deze vechtjassen lieten zien. Tot bloedens toe werden de strijders verwond. En dat alles op geheel vrijwillige basis.
 
Broekzakken leeg
Jaap keek hoe dan ook zijn ogen uit. “Het gebeurt niet vaak dat je in de Bloemhof door een detectiepoortje loopt, vervolgens gefouilleerd wordt, broekzakken leeg moet halen en de fototas geïnspecteerd wordt,” aldus Jaap bij wie niets onreglementairs uit de tas gevist werd.
 
Geen bekenden
In de hal zelf gebeurden volgens hem ook geen onregelmatigheden, afgezien van de knokpartijen in de ring. Voor hem waren er ook geen bekende Aalsmeerders: “Kennelijk zijn hier niet veel K-1 fanaten, of het moest liggen aan de vrij hoge entreeprijzen vanaf 30 euro een plaats.”
 
Zelf kreeg Jaap een plekje direct aan de ring, vier consumptiebonnen, een schaaltje nootjes en een programmablad. Maar dat was dan ook een 'silverseat',” aldus Jaap die met onderstaande gallery en een ervaring rijker thuiskwam.
 
Voor geïnteresseerden in uitslagen: klik op deze link
 
Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)

17 reacties

 1. Geachte Redactie :
  Aalsmeer/Vandaag.
  Communicatie is een leerstof /studie.
  De zender moet er zorg voor dragen dat zijn boodschappen zo duidelijk mogelijk zijn en geen misverstanden oproepen!!
  Dat geldt niet alleen voor de politiek maar voor ieder burger .
  Hopende dat iedereen hier iets van opsteekt.
  Gedane zaken nemen geen keer !!
  Redactie: Aalsmeer Vandaag .
  Uw inzet is een compliment waard !!!
  Geldt ook voor de geweldige foto s
  Van Hof fotograaf.
  De Heer Jaap Maars.

 2. Meneer Sikkema, uw reactie was begrijpelijk als je onze sport niet kent en alleen van de foto’s uitgaat.. Alleen een oprecht mens zal terug komen op zijn woorden. Respect. U bent dan ook van harte welkom in mijn sportschool FitzGym in Aalsmeer.
  Graag zal ik u vertellen wat onze sport inhoud.
  Dat zelfde geld voor de redactie van deze krant.

  Dan kunnen ook zij de sfeer proeven en volgend jaar met meer kennis van de sport een verslag doen.

  Als voorbeeld. Ik heb niet 1 keer in een krant waar dan ook in Nederland gelezen dat Max Verstappen roekeloos en onverantwoord hard rijd in de formule 1. Het hele land is blij en trots. Iedereen begrijpt dat hij daar heel hard voor traint.
  Er is geen sport waar we zo goed in zijn als in kickboksen en dat al meer dan 30 jaar. En ja de sport is hard maar deze.mensen trainen ook heel hard. Anders houdt je het geen 10 sec uit in een ring.. Over de hele wereld kijkt men naar ons met veel bewondering en respect, maar.in eigen land blijven ze schoppen tegen het beste kindje van de klas.

  Dus het zou fijn zijn als er.is een verslag komt van iemand die zich heeft verdiept in onze sport.

 3. Beste sportvrienden, hartelijk dank voor zoveel betrokkenheid bij de verslaggeving op AalsmeerVandaag. Nog nooit hadden we zoveel reacties onder een verslag van een sportevenement. Deze sport maakt blijkbaar iets los. Dankzij uw aanvullende commentaar zijn onze lezers (en de redactie) een heel stuk wijzer geworden. Sommige reacties vinden we wel wat onder de gordel en anonieme reacties of met alleen een vermelding van een voornaam, hebben we verwijderd. Ook wij hanteren spelregels.

  Wel jammer dat u zich zo op uw teentjes getrapt voelt. Dat was geenszins de bedoeling van onze berichtgeving. Zoals u heeft kunnen lezen is het verslag gebaseerd op de observaties van onze fotograaf. De zaken die genoemd zijn, waren dingen die hem opvielen. We hadden het ook bij het alleen tonen van de foto’s kunnen laten, maar we willen onze lezers graag iets meer meegeven.

  Overigens is er niemand van u die een compliment over heeft voor de (vinden wij) prachtige foto’s die Jaap gemaakt heeft.

  Tot slot, en dan stoppen we de discussie, AalsmeerVandaag is de enige Aalsmeerse krant die aandacht aan het evenement heeft besteed. Wij hebben de posters zien hangen en waren geinteresseerd. De organisatie heeft kennelijk geen pers uitgenodigd. Voor een volgende keer worden we graag wel uitgenodigd. En dan mag u ons onder de ring alle details van uw geliefde sport vertellen. Beloven wij er een objectief en minder jolig stuk van te maken.

  Arjen Vos , hoofdredacteur AalsmeerVandaag

 4. Geachte Deelnemers
  Organisatie, Coaches, Leiding.
  Van het Ring Kickbokstoernooi.
  Gezien worden.
  Gehoord worden.
  Gewaardeerd worden.
  Respect voor mekaar.
  Dat komt in deze sport goed tot zijn recht .!!
  Iedereen kan hier een voorbeeld aannemen !!!
  Doe hier uw voordeel mee .

  GR Jacques,

 5. Even voor de duidelijkheid: ik ben niet de schrijver (journalist) van dit artikel. Ik heb alleen een veel te impulsieve reactie gegeven aan de hand van alleen de foto’s. Van sport heb ik weinig verstand. Laat ik eerlijk zijn van deze sport al helemaal niet.
  Het was dus niet slim van mij om alleen naar de foto’s te kijken.
  Eén ding is zeker: ik heb veel van onderstaande reacties geleerd en ben een stuk ‘wijzer’ gewonden. En inderdaad gaat het bij de voetbal vaak verkeerd waardoor er medische hulp verleend moet worden. Ook al is het mijn sport niet wens ik iedereen die er wel plezier aan beleefd veel succes er mee.

 6. Eigenlijk heeft mijn collega Rob van Linden alles al gezegd. Het verbaasd mij ook ten zeerste hoe eenzijdig en suggestief deze “journalist” dit stuk heeft geschreven. Zelden heb ik een sport gezien waarin zowel mannen als vrouwen zo getraind, gedisciplineerd en respectvol met elkaar omgaan. En neemt u maar van mij aan , da’t bij een gemiddelde BMX fietscrosswedstrijd er meer geblesseerden vallen dan bij een gemiddeld vechtgala zoals dat in Aalsmeer. Fietsen deze jongens in een strijd op leven en dood over het parcours? Dacht het niet. Het is competitief en soms hard, klopt, maar dat zijn de meeste sporten. Ben erg benieuwd of meneer op dezelfde manier verslag hadden gedaan als het een om een lokale rugby-wedstrijd was gegaan. Ook bij deze sport zijn zware blessures geen uitzondering maar staan discipline en respect hoog aangeschreven. En vooral:plezier!!!
  En voor de heer Sikkema; was er maar meer jeugd die hier voor koos. Voorlopig gaat het grootste zorgkostengeld zoals u dat beschrijft op aan buitensporig drank en drugsgebruik. Als Ambulancemedewerker kan ik het weten en deel u mening dus ook absoluut niet. Sport houdt onze jeugd meer op het rechte pad .

 7. Jammer gewoon weg jammer, dat een journalist dit op papier zet. Een goede journalist zou zich verdiept hebben in het gene waar hij/zij een verslag van zou moeten maken. Ik heb nog nooit een vechtsport gezien waar de deelmemers zoveel respect hebben voor elkaar. Natuurlijk is het hard tegen hard elke sporter komt om te winnen. Net zoals het handbal enz… En het dan hebben over de zorgverzekering…..de Olympische spelen gezien? Hoeveel blessureleed er was bij de niet vechtsporten? Zeg niet dat er nooit een blessure is, maar zeker veeeeeeeeeel minder dan op een normale vrijdag avond bij menige andere sporten. Als de journalist opgelet had, had hij kunnen zien dat er door een van de bekendste Aalsmeerders op allebei de dagen een prijs is uitgereikt! Ook de zin duur, wat is de definitie van duur. Maar echte supporters blijven achter hun team/vechter staan en zeker als het team / vechter in de finale staat

 8. Heel jammer dit stuk. Kickboks is een verschrikkelijk mooie sport voor jong en oud.
  Helemaal bij de lokale gyms is het meer familie dan onderlinge strijd. Respect en discipline staan hoog aangeschreven bij deze sport, ook voor de tegenstander.
  Maargoed, helaas zijn er ook mensen die dit soort stukken schrijven en de “vechtjassen” weer lekker negatief neerzetten.
  Kijk eens hoe VIES er gespeeld word bij bijv. een handbal wedstrijd, haren trekken, krabben, knijpen noem maar op. Maar daar maken we maar even geen foto van, dat is tenslotte een leuke sport.
  Voor de schrijver, als je er niets mee hebt, of het niet wil snappen,schrijf dan niets. Bedankt.

 9. Jammer dit…mijn vrouw heeft in 25 jaar kickboksen nooit in he ziekenhuis gezeten met een blessure..echter met de handbal sport die zei ook beoefende heeft zij meerdere botbreuken hersenschuddingen en blauwe ogen gehad…dus waar praten we over.. de geldige sfeer enu het familie gevoel zowel bij de vechters als ook bij het Ringsteam maken dat ik al jaren met veel plezier als vrijwilliger mee werk…

 10. Heel bijzonder vind ik het stukje dat u schrijft! Ik vind het vooral ook vreemd dat u een hoek belicht die mijns inziens geheel onterecht is. Ik vind met name uw zinnetje op leven en dood erg ver gaan. Wat u er ook van vind ik heb als geschoold professional nog nooit een doelgroep medisch begeleid die zo respectvol omgaan met mensen om hen heen, waar wij bij voetballen verrot gescholden worden om een welzijnsbesluit worden wij hier gerespecteerd en kiest deze doelgroep van sporters wel voor het respecteren van een dringend medisch advies zonder gevloek en getier. Ik kan u vanuit eerste hand vertellen dat er weinig letsels geweest zijn maar als u ons die duidelijk herkenbaar waren uit de eerste hand een kort interview afgenomen had hadden wij u die informatie direct kunnen verstrekken en hadden wij u zelfs mee kunnen nemen na toestemming om eens een kijkje te nemen achter de schermen van dit prachtige gala. Ik wens u veel wijze verslagen en journalistiek toe.

 11. Het zou prettig zijn voor het publiek dat een verslaggever zich verdiept in het geen hij of zij moet verslaggeven. Dan kan het publiek er redelijkerwijs van uitgaan dat er oprecht verslag wordt gedaan. Door verslaggevers als deze wordt door de gemeente verplicht om beveiliging en detectiepoortjes neer te zetten op kickboks evenementen. Dat wil niet zeggen dat er nooit wat gebeurt op een kickboks evenement want dat is helaas wel soms het geval. Er worden tientallen kickboks evenementen per weekend georganiseerd door het land waar niks gebeurd maar dat is niet interessant om te melden.
  En dat er geen locale deelnemers waren??? Helaas was maar 45% locaal.. En dat is geen 50% zoals bij teamsporten waarbij het gast team elders vandaan komt. Natuurlijk begrijp ik dat je een kickboks wedstrijd als heftig kan ervaren. Zo zijn er ook die darten geen sport vinden. Iedereen heeft recht op zijn mening. Maar wat ik jammer vind is dat de verslaggever niks geschreven heeft over hoe sportief de vechters met elkaar om gaan. Of over de goede sfeer in de zaal. Ik het vermoeden dat de verslaggever een beetje teleurgesteld was omdat het personeel van de Bloemhof niet onbehoorlijk werd behandeld en dat er geen bier gegooid werd en er geen opstootjes waren in de zaal.

 12. Geen bekende aalsmeerders, geen K1 fanaten, vrij hoge entreeprijzen. Als je wekelijks korf-, hand- voetbal of waterpolo. Sporten die hij met wekelijkse regelmaat fotografeert. dan heb je natuurlijk “kennis” van de sport.
  Er waren meerdere bekende kickboksers en prominente Nederlanders maar veel belangrijker, er werd geknokt voor wat men waard was en het publiek heeft genoten van klasse partijen. De sfeer was relaxt en uitermate sportief zoals het hoort. Geen wanklank bij de mensen die het gala hebben bezocht behalve bij de “ervaren” verslaggever die de metaaldetector en zijn bakje nootjes belangrijker vond dan waar het echt om ging de 2 avonden

 13. Jammer. Een tendentieus stukje van iemand die zichtbaar weinig verstand of interesse in deze sport heeft. De persoon heeft zich vooraf ook niet aangemeld wat wel de normale gang van zaken is. Maar goed, ieder zijn ding. En Jan Sikkema hoeft dit geen sport te nomen. Ieder zijn mening. Voetbal drukt echter een veel zwaardere stempel op de ziektekosten. Dus die vlieger gaat niet op.

  Milco Lambrecht / RINGS

 14. Hė Sikkema wie betaalt als zondagmiddag de eerste hulp in het VU weer vol zit met voetbal gebleeserde .
  Je praat onzin.

 15. Het was een mooi gala met een top sfeer zoals altijd en iedereen die er komt heeft altijd groots respect voor elkaar.
  Voor iedereen die niet tegen een beetje bloed kan, raad ik vooral aan om lekker thuis op de bank met zijn eigen zak chips naar miljoenenjacht te kijken. Stuk goedkoper, geen poortjes en niks sport gerelateerd.
  Met Gerard Joling en half Utopia was het ook reuze gezellig.
  En het publiek heeft weer lekker zijn best gedaan met aanmoedigen!

 16. Met grote verbazing lees ik dit stukje tekst en ik vraag mij oprecht af of de schrijver bij hetzelfde evenement zat als ik en de vele mede aalsmeerder waaronder Gerard Jolink. Hoezo geen bekende Aalsmeerders???
  Het bijzondere aan dit evenement vond ik namelijk hoe de sporters en coaches met elkaar om gaan. Iedereen gaat zo vriendschappelijk en respectvol met elkaar om.
  Dat er soms wat bloed vloeit dat klopt maar ga eens kijken bij een voetbalwedstrijd daar is met niet vies van een elleboogje om maar es wat te noemen.
  Dat er beveiling staat en dat je door een detectie poortje moet dat klopt ook, maar is dat niet inherent aan de maatschappij/ wereld waarin we leven??? Ze staan namelijk ook bij scholen en ziekenhuizen.
  Jammer dat nu iemand die duidelijk weinig tot geen affiniteit met deze sport heeft en nu weer zo’n naar verhaal over mag schrijven die werkelijk niet stookt met de werkelijke sfeer van de avond.

 17. Dit noem ik geen sport meer. Je kop een beetje verrot laten slaan. Wie betaalt het als zij weer opgelapt moeten worden? Toch geen ziektekostenverzekering waar wij allemaal weer flink meer voor moeten betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin