Streep door schoolvoetbal bij FC Aalsmeer

Wedstrijdfragment uit het toernooi van 2019

Door: redactie. Helaas voor de Aalsmeerse basisschoolkinderen gaat het schoolvoetbaltoernooi toch niet door. Vorige maand nog gaf de organisatie aan dat het geen belemmeringen zag om de kinderen te laten voetballen, afgelopen week werd het besluit teruggedraaid. De angst dat ouders zich zullen samenhopen om vanaf de buitenkant van het terrein de wedstrijden te volgen, heeft FC Aalsmeer doen besluiten een streep door het evenement te zetten. In Kudelstaart gaat het voetbalfeest wel door, zo staat op de website van RKDES te lezen

“FC Aalsmeer heeft moeten constateren dat de beperking om geen ouders op het complex toe te laten mogelijk tot veiligheidsproblemen kan leiden. Zo bestaat de vrees dat veel ouders en naaste familieleden zich rondom het complex zullen opstellen om toch een glimp van de wedstrijden van de kinderen te kunnen opvangen. Dit kan leiden tot, een op dit moment, onverantwoorde samenscholing van publiek aan de buitenrand van het complex. Het bestuur van FC Aalsmeer heeft mede om deze reden besloten het schoolvoetbaltoernooi voor de Aalsmeerse scholen niet door te laten gaan,” aldus de publicatie op de website.

Omdat bij RKDES de kantine voor een barrière zorgt, wordt daar minder gevreesd voor ‘glurende’ ouders en kan daar tussen 7 tot en 11 juni gevoetbald worden. RKDES zal hierbij de wedstrijden zoveel mogelijk spreiden zodat het aantal kinderen op het complex beperkt is. Ook bij RKDES zijn toeschouwers onder geen beding toegestaan op het complex. Alleen organisatie, scheidsrechters, teambegeleiders en leerkrachten krijgen toegang. Hiervoor zal er aan de toegangspoort worden gecontroleerd.

Foto archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel