Schoolvoetbal in startblokken

Wedstrijdfragment uit het toernooi van 2019

Door: Arjen Vos. Er zal ongetwijfeld in veel schoolklassen een groot gejuich te horen zijn wanneer bekend wordt gemaakt dat het schoolvoetbal dit jaar wel doorgaat. Vorig jaar werd het evenement tot grote teleurstelling van velen afgelast. Onzekerheid over corona maakte dat de organisatie het niet aandurfde dit grootste sportevenement van Aalsmeer op te tuigen. Dit jaar zal het toernooi plaatsvinden in een aangepaste opzet waarbij Kudelstaartse en Aalsmeerse scholen ieder een eigen toernooi spelen.

In de week van 7 tot 11 juni moet, als er geen gekke dingen gebeuren, de bal rollen op zowel de velden van RKDES als FC Aalsmeer. Er is gekozen voor deze gesplitste opzet om verplaatsing van mensen zoveel mogelijk te beperken. “Het is schoolvoetbal in een afgeroomde vorm,” zo laat FC Aalsmeer-voorzitter Eef Niezing weten, “afgezien van begeleiding wordt er geen publiek toegelaten, blijven de kantines dicht en zijn er geen wedstrijden op de woensdagmiddag. Ook de groepen 3 en 4 spelen hun wedstrijden ’s avonds. Dat is goed te organiseren omdat er op twee verenigingen gespeeld wordt en het wedstrijdschema daardoor minder vol is.”

Afgaande op het enthousiasme van voorgaande jaren kan er verwacht worden dat er zo’n 1500 kinderen meedoen aan het evenement.

Vooral voor de leerlingen van de groepen 8 was het vorig jaar een domper. Hun laatste jaar basisschool en dan geen voetbalfeest. Er is volgens Eef Niezing nog even geopperd of het wellicht mogelijk is om voor deze groep schoolverlaters een eigen toernooi te organiseren maar daar is om organisatorische redenen van afgezien.

Foto archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 22 april 2021

Lees volgend bericht

Bouw ‘De Posterijen’ gestart


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *