Sportief dagje voor schoolkinderen

De schoolatletiekdag die gisteren bij Atletiekvereniging Aalsmeer (AVA) plaatsvond was een zeer geslaagd evenement. De opkomst was goed, het weer uitstekend en de prestaties van de ruim driehonderd kinderen iets om trots op te zijn.

Er waren diverse onderdelen uitgezet variërend van balgooien tot verspringen en van 60 meter sprint tot een 600 meter duurloop.

Lange afstand
Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze bij de atletiekvereniging kwamen. Zeker voor de jongste groep van 6- en 7-jarigen was het spannend om aan zo'n groot toernooi mee te doen. De 600 meter wedstrijd was voor de meesten het zwaarste, want anderhalf rondje rennen is toch wel een heel eind. Hier en daar vloeiden de traantjes van de spanning of vermoeidheid dan ook rijkelijk. 

Veel vrijwilligers
De AVA-leden waren meestal toch wel in het voordeel en stonden vaak op het erepodium. Maar bij een aantal scholen uit Aalsmeer en Kudelstaart zitten ware natuurtalenten.

De atletiekvereniging hoopt dat kinderen door deze sportieve dag atletiek zo leuk zijn gaan vinden dat ze lid worden en mee gaan doen aan de trainingen op de dinsdag- en donderdagavond. Meer informatie hierover is te vinde op de website van Atletiekvereniging Aalsmeer.

De aan de Sportlaan gevestigde atletiekvereniging had na afloop een behoorlijk aantal medailles uit te delen. Mede door het grote aantal vrijwilligers kan AVA tevreden terugkijken. 

Alle uitslagen zijn hier terug te lezen. 

Foto's Arjen Vos (zie ook galerie hieronder)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel