Spectaculair duel eindigt onbeslist, Bevo vecht uitslag aan

Bevo-coach Van Dijk tekent met leden van zijn team protest aan bij de jurytafel vanwege een teveel geteld doelpunt voor Aalsmeer.

Door: Klaas Leegwater. In een enerverende wedstrijd hebben de handballers van Aalsmeer tegen Bevo met 34-34 gelijkgespeeld. Na afloop dienden de Limburgers protest in over een vermeende fout in de scoretelling. Welke definitieve uitslag ook genoteerd zal gaan worden, feit is dat de toeschouwers in de Bloemhof een spectaculair duel kregen voorgeschoteld waarin bijna 70 keer werd gescoord en tot het einde onvoorspelbaar bleef wie er als winnaar uit de bus zou komen. Geen van beide ploegen dus, voorlopig dan.

Aalsmeer was in de eerste helft niet in goeden doen. De dekking was niet goed verzorgd en het tempo lag te laag. Bevo profiteerde door vanaf het begin de leiding te pakken en geleidelijk de marge verder uit te bouwen met maximaal zes goals. Door een knap staaltje handbal had de thuisformatie het verschil in de laatste vier minuten voor rust teruggebracht van 11-17 naar 14-17. Het team van Wai Wong trok in de tweede helft de stijgende lijn door en kwam in de 35e minuut voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong (21-20).

Perfecte aangooi
Tot een kwartier voor tijd gaven beide ploegen elkaar in de BENE-League-wedstrijd geen duimbreed toe. Daarna begon Aalsmeer afstand te nemen naar een maximaal verschil van vier treffers (31-27) waarbij de score van debutant Matt Diamond na een perfecte aangooi van doelman René de Knegt het hoogtepunt van de middag was.

De marge van de thuisclub van drie goals begon te slinken vanaf 33-30 en de klok nog vier minuten aangaf. Bevo perste er een slotoffensief uit, kwam terug tot 33-33, moest vervolgens toestaan hoe Vaidas Trainavicius Aalsmeer weer aan de leiding bracht, om tenslotte zeven seconden voor het slotsignaal de gelijkmaker achter De Knegt te gooien.

Bevo-speler Kobe Serras werd met dertien goals de topscorer van de wedstrijd. Op de ranglijst van de BENE-League bezet Aalsmeer na zeven duels de zesde positie, drie punten achter leider Lions die over twee weken op bezoek komt in de Bloemhof. Aanstaande zaterdag speelt Aalsmeer in België tegen Filou Izegem.

Protest Bevo
Na de wedstrijd diende Bevo protest in over de einduitslag. De club uit Panningen meent dat er een fout is gemaakt in de telling. Bij het terugkijken van de wedstrijd op video blijkt dat rond 13.20 minuut Aalsmeer een doelpunt krijgt toebedeeld (van 5-10 naar 6-10) zonder dat er sprake is geweest van een score. Welke consequentie dit heeft voor de einduitslag zal waarschijnlijk later duidelijk worden.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van schoonmaakbedrijf De Vries)