‘Sneeuwbui’ bij zomeravondtennis

De omstandigheden voor insecten zijn kennelijk ideaal in deze tijd van het jaar. Een zachte winter en een zomer met veel vocht en warmte hebben er voor gezorgd dat er ontelbare hoeveelheden mugjes in grote zwermen rondom de Westeinderplassen zweven. Ook meer naar het 'binnenland' worden ze gesignaleerd. Een ander opmerkelijk tafereel diende zich deze week aan op de tennisbanen van Allout in de Sportlaan.

Toen de verlichting 's avonds aanging tijdens de clubkampioenschappen, kwamen ze opeens tevoorschijn. Grote wolken eendagsvliegen dansten rond in het licht van de schijnwerpers. Alsof er een sneeuwbui neerdaalde op de sporters. De insectjes, die overigens geen vlieg kwaad doen, zorgden voor een enigszins vertroebeld zicht op de bal. Maar, zoals het echte eendagsvliegen betaamd, werd hun aantal zienderogen minder. Zieltogend eindigden de meeste exemplaren op het gravel waar ze uiteindelijk door het sleepnet met het gravel vermalen werden.

Foto's: Arjen Vos

Eén reactie

  1. In de anjerhof 4 dagen met die beesten. Je kon amper in je auto komen of op de fiets had je gratis vlees. Je hond uitlaten was al erg. En dan nog wat ze achterlaten bij je voordeur met buitenverlichting. Afplakken kwamen we achter maar toen hadden we het ergste gehad. We kunnen weer gewoon doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin