Skeelerseizoen geopend met clinic en terras

Het skeeler- en inline speedskate seizoen werd vrijdagavond 25 april officieel geopend met een clinic in Kudelstaart. Ruim honderd kinderen kregen les van trainers van de IJsclubs Alkemade, Nut en Vermaak en Ter Aar.

Aangekondigd was dat niemand minder dan Bob de Jong naar de skeelerbaan aan de Wim Kandreef zou komen, maar helaas lukte hem dat op het laatste moment niet. Ook andere gevraagde schaatstalenten moesten het laten afweten. Maar toppers Melissa Wijfje uit Jong Oranje en Renz Rotteveel, die een tweede plek behaalde bij het NK Allround, waren er wel en lieten de kinderen genieten van hun mooie technieken.

Grote opkomst
Het mooie weer zal er ongetwijfeld aan mee gewerkt hebben, want er waren meer dan honderd kinderen die meededen aan de clinic. Na de inschrijving werden ze ingedeeld in leeftijdsgroepen en gingen ze verschillende oefeningen doen onder deskundige begeleiding. Bij de beginners werden de eerste basisprincipes aangeleerd, waarbij remmen een belangrijk onderdeel is. De gevorderde kinderen konden hun technieken bijspijkeren door leuke oefeningen.

Na de oefeningrondes, een groepsfoto en het officiële gedeelte konden de kinderen een tijdrit rijden. Ze konden laten zien wat ze hadden geleerd.

Opening terras
Naast het openen van de baan voor dit seizoen, kon ook het nieuwe terras officieel geopend worden door Stichting Skeelerbaan en Natuurijsbaan. Aan de zijkant van de skeelerbaan is nu gelegenheid om uit de wind skates aan en uit te doen. Het is ook goed vertoeven voor het publiek aan één van de picknicktafels.

Penningmeester Kees Alewijnse heeft het nieuwe terras eigenhandig aangelegd en hij werd dan ook uitgebreid in het zonnetje gezet. Als verrassing mocht hij het bordje onthullen met daarop ‘Kees Alewijnse Terras’.
Het terras is mede tot stand gekomen met hulp van de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart, Langhout Beton en Arthur Bon.

VZOD inline speedskate lessen
Vanaf 6 mei gaan de lessen voor het inline speedskaten weer beginnen voor onder andere basisschooljeugd. Iedere dinsdagavond wordt er een uurtje les gegeven, waar altijd veel jeugd aan meedoet. Meer informatie is te vinden op de website van VZOD. 

Foto’s Richard Zethof
 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin