Schoolvoetbal: winst en verlies liggen dicht bij elkaar

Wethouder Bart Kabout reikt de prijzen uit

Door: Arjen Vos. Beter een afgeslankte versie van het schoolvoetbaltoernooi dan helemaal geen toernooi. Gezien de omstandigheden heeft het organiserende RKDES de 550 kinderen van de drie basisscholen een fantastische week bezorgd. Zonder publiek werden vrijdag de finales gespeeld. De ‘Antonius’ was daarbij hofleverancier. Alle hoofdprijzen gingen naar de blauwwitten. Maar dat scheelde niet veel.

Slechts een enkele ouder waagde een poging de poortwachter op andere gedachten te brengen, maar deze was de hele week onvermurwbaar. Geen toeschouwers toegestaan. En dus moesten de spelers het met elkaar doen, zonder steun van de ’twaalfde man’. Ook al was het een toernooi met maar drie scholen, het fanatisme droop er bij de spelers vanaf.

Dubbeltje op zijn kant
Bij de meisjes van groep7 was het podium van de eerste tot de vierde plaats bezet door de Antoniusschool, Bij de jongens groep 7 was het de OBS Kudelstaart die het brons pakte. De finale bij de meisjes groep 8 was het Antonius op 1,2 en 3 en op de vierde plaats de OBS. Bij de jongensfinale was het een dubbeltje op zijn kant. De OBS stond tot vlak voor tijd met 2-1 voor maar zag de Antoniusschool toch nog langszij komen. De teleurstelling was nog groter toen de penaltyserie door de blauwe shirtjes beter genomen werden. Een knappe prestatie was het van De Ruimte die derde werd na 2-1 winst op… Antonius.

Later volgt een videoverslag van de finale avond

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Bakkerij Vooges

 

 

Lees vorig bericht

De meester van toen: Dick Gaijkema

Lees volgend bericht

Schoolvoetbal met Jade


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *