Schoolvoetbal: véél meiden, dus minder eerstehulp

De eerste avond van het Aalsmeerse schoolvoetbaltoernooi zit erop. Gisteravond kwamen de jongens uit groep 5 en 6 in actie en mochten de meisjes van de groepen 7 en 8 hun voetbalkunsten laten zien. Antoniusschool, De Brug, De Graankorrel, De Hoeksteen, Jozefschool, De Oosteinder, OBS Kudelstaart, Samen Eén, De Wegwijzer en de Zuidooster, ze waren allemaal vertegenwoordigd. 

AalsmeerVandaag was erbij en maakte video-opnames en foto’s. Iedere avond en woensdagmiddag wordt er gefilmd en gefotografeerd, zodat iedereen kan meegenieten van één van de leukste voetbaltoernooien in Aalsmeer.

Een impressie van de eerste sportieve voetbalavond kunt u hieronder zien.

In de spotlights
Debora Dijkstra en Ilse Zethof hebben met professionele apparatuur, waaronder een microfoon van Radio Aalsmeer, vele kinderen gesproken, zoals meiden van OBS Kudelstaart en De Brug over hun prestaties. Jongens van de Antoniusschool geven tips hoe de meisjes kunnen winnen en er wordt een imposant trucje getoond. Maar ook een coach, een ouder, een scheidsrechter, iemand van de EHBO en de omroeper komen aan het woord in het filmpje.

Iedere avond worden er weer andere scholen in de spotlights gezet. Dus mocht er in dit eerste filmpje een school ontbreken, dan komt die vast later in de week nog een keertje voorbij.

Goed verlopen
De organisatie kan terugkijken op een sportieve eerste voetbalavond. “Het is allemaal prima verlopen,” aldus Matthijs van Muijden. “Eén team was wat te laat, waardoor we iets moesten omgooien, maar gelukkig was de rest, waaronder ook alle scheidsrechters, keurig op tijd.”

Ook de EHBO was tevreden. “We hebben maar weinig kinderen bij ons gehad, maar dat zal vrijdag bij de finales wel anders worden. Dan wordt er toch wat fanatieker gespeeld, is onze ervaring.” Het feit dat er ook veel meidenteams meedoen, was ook een reden dat er minder eerstehulp verleend hoefde te worden. “Die spelen over het algemeen toch wat minder fel.”

Vandaag
Vanavond vanaf 17.45 uur worden de wedstrijden van de jongens uit de groepen 7 en 8 gespeeld en zullen ook de meisjes uit de groepen 5 en 6 aantreden op de velden van Voetbalvereniging Aalsmeer aan de Dreef.

De uitslagen zijn terug te vinden op de website van VVA onder het kopje 'schoolvoetbal'.

 

Foto: De Jozefschool2 scoort tegen De Oosteinder2. (zie ook de galerie hieronder)
Foto's Arjen Vos (AV)

 

 

Eén reactie

  1. Jammer dat een foto van het JEUGDSPORTFONDS AALSMEER vergeten is bij al die mooie foto’s. Maar herkansing is nog mogelijk, zeker woensdagmiddag bij de allerkleinsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel