Schoolvoetbal beleefde zinderende finales

De keeper van Jozefschool groep 6 ziet een penalty in het net verdwijnen (Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Zoals verwacht werd het vrijdag een heet avondje tijdens de finales van het schoolvoetbal. Niet alleen vanwege de tropische omstandigheden maar ook door wat er op het spel stond. De wil om te winnen was soms zo groot dat het leek alsof daar alle middelen voor geoorloofd waren. Gelukkig waren daar de scheidsrechters die zich niet lieten afleiden door wat er langs het veld gebeurde en overtredingen op het veld in de kiem wisten te smoren.

Bij gelijke spelen in de voorrondes volgden direct penalty’s om zo toch een winnaar te kunnen aanwijzen. Dat gold uiteraard ook voor de finales en de wedstrijden om de derde en vierde plaats wanneer ze in evenwicht bleven. Soms verliepen de penaltyreeksen wat verwarrend waardoor niet direct duidelijk was wie er nou precies gewonnen had. Zoals bij de meiden van groep 8. Het ene moment dolle vreugde bij de Jozefschool, later bleek dat het toch de Antonius was die de elfmetertrappen beter had genomen.

Zenuwslopend
De strafschopreeks bij de jongens van groep 6 tussen Triade en Jozefschool om de derde en vierde plaats was eveneens een zenuwslopend schouwspel. Probeer maar eens koel te blijven met zoveel schoolgenoten en ouders in drommen rond het doel. Waar er grote blijdschap was bij winst, werden er dikke tranen geplengd bij verlies. Aan ouders en coaches de schone taak om troostende woorden te spreken en armen om schokkende schouders te slaan.

(Foto’s Jaap Maars en Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel