Ruben ‘down under’ door in dubbel

Door: Arjen Vos. Tennisharten kloppen deze weken weer wat harder vanwege de eerste Grand Slam van het jaar. In Melbourne nemen niet alleen de 128 beste dames en herentennissers van de wereld het tegen elkaar op, ook de 16 beste rolstoeltennissers kruisen ‘down under’ de rackets. Een van de deelnemers is Ruben Spaargaren. De Aalsmeerder trof in de singles met de Argentijn Gustavo Fernandez een taaie tegenstander maar nam in het herendubbel revanche.

De laatste maand klom Ruben maar liefst drie plaatsen op de wereldranglijst waar hij nu de vijfde positie inneemt. Omdat alleen de eerste vier een beschermde status hebben kon het gebeuren dat hij aan de nummer 2 van de plaatsingslijst werd gekoppeld. Afgaande op de setstanden 6-3/6-2 leek Ruben redelijk kansloos maar dat ziet hij zelf anders. “Het was voor mij een lastige wedstrijd. Hij speelde heel sterk en ik had net niet de juiste oplossingen om antwoord te kunnen geven. Toch vind ik niet dat ik heel slecht gespeeld heb,” aldus Ruben.

Superblij met halve finale
Vanmorgen nam hij het in de dubbel samen met Maikel Scheffers opnieuw op tegen Fernandez en zijn partner De la Puente. De Argentijn en Spanjaard die als eerste geplaatst waren, werden met twee keer 7-5 door de Nederlanders weggezet. “Zo heb ik toch een beetje revanche kunnen nemen. Onze start was matig maar uiteindelijk hebben we de wedstrijd toch om kunnen draaien in ons voordeel,” aldus Ruben die aangeeft superblij te zijn met het behalen van de halve finale. Die spelen zij tegen Tom Egberink en Alexander Cataldo, “ik kijk heel erg uit naar die wedstrijd. Hopelijk kunnen we het goede spel van vandaag doortrekken zodat we vrijdag de finale spelen.”

(Foto’s pr)

 

Eén reactie

  1. Eind vorig jaar al Nederlands Kampioen geworden.En nu dit prachtige resultaat daar op het eerste grandslamtoernooi van dit jaar.
    Wij kijken uit naar de halve finale.
    Ik ben een trotse oom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin