RKDES legt Leidse voetballers over de knie

Supporters en spelers van RKDES konden het nauwelijks bevatten. Maar de score die na twee keer 45 minuten voetballen op het bord stond, loog niet: 13-2. De Kudelstaarters hadden hutspot gemaakt van de Leidenaren.

Een mooiere dag om tegen een Leidse ploeg te voetballen was niet denkbaar. Het was het weekend waarin het Leids Ontzet werd gevierd. Zoals gebruikelijk een feest dat gepaard gaat met veel drank en weinig slaap. Het kon niet anders of de voetballers van Roodenburg hadden de avond ervoor flink doorgehaald. Verliezen met dergelijke cijfers gebeurt zelden op dit niveau.

Niet te boven
Vanaf het begin werd duidelijk dat het een eenzijdige wedstrijd ging worden. De Kudelstaartse formatie kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Mano van Veen. Lang kon RKDES niet genieten van de voorspong, want de thuisploeg kwam door een benutte strafschop op gelijke hoogte. Nog geen vijf minuten later stond de Kudelstaartseploeg weer op voorsprong door Rick Verkuijl, en deze klap kwam Roodenburg niet meer te boven. RKDES ging rusten met een 5-1 voorspong dankzij twee goals van Rick Verkuijl, en doelpunten van Rutger Spaargaren en Indy van Koert.

Sterke wedstrijd
In de tweede helft ging RKDES vrolijk verder met scoren. Door goede uitgespeelde kansen doelpunten liep de Kudelstaartse ploeg uit naar een onwwarschijnlijke voorsprong van maar liefst 11-1. De Leidsche ploeg kwam nog wel op 11-2 maar het slotakkoord was toch voor de Kudelstaartse formatie die deze middag lekker aan het doelsaldo sleutelde.
Doelpuntenmakers: Indy van Koert (5), Rutger Spaargaren (4), Mano van Veen (2), Rick Verkuil (2)

Of het volgende week uit tegen Golsport wederom zo gemakkelijk zal gaan, valt te bezien.

Bron: Eppo Buskermolen
(advertentie)

Eén reactie

1. Dikke proficiat voor de jonge honden van RKDES: 13-2 is niet niks. Geen andere club in het KNVB-voetbal voor eerste elftallen was afgelopen zondag zo trefzeker. Maar een regio-record is het niet. Die eer is nog steeds gegund aan Sportclub Westeinder uit Rijsenhout. In 1972 won SCW met 14-0 van Van Nispen. Pim van den Bosch deponeerde vijf ballen in het netje. Enkele weken erna werd het elftal kampioen van de derde klasse Haarlem na een 10-1 zege op Sizo. De toen 29-jarige Joop van Veen was trainer van de nog piepjonge vereniging.
    Terug naar Kudelstaart. Er was zondag geen Chinees te zien bij RKDES, maar zou er geen sprake zijn geweest van match-fixing? Alleen de clubgrensrechter van Roodenburg leek gemotiveerd. Hij vlagde bij elke aanval, buitenspel of niet. De scheids had daar een goed oog in en negeerde het gewapper bij het tweede en derde Kudelstaartse doelpunt. Vervolgens nam hij de jongeman even apart om hem de spelregels uit te leggen. Amateurvoetbal is soms leuker dan een balletje breed-wedstrijd in de eredivisie.