Pers niet welkom bij kickboksgala

Of de spreekwoordelijke vonken er bij het kickboksgala in De Bloemhof opnieuw afvlogen zoals we vorig jaar schreven, hebben we dit keer niet kunnen constateren. Ondanks de schriftelijke aanvraag van onze fotograaf Jaap Maars om foto's van het spektakel te mogen maken, lag er geen perskaart voor AalsmeerVandaag klaar.

Niet alleen Jaap Maars werd als fotograaf geweigerd. Namens de organisatie RINGS maakte Milco Lambrecht via de mail bekend dat er helemaal geen accreditaties meer werden verleend omdat: “Wij zelf fotografen in dienst hebben”. Maar ook: “Foto's worden op verzoek gratis ter beschikking gesteld.”

Jaap liet zich niet met een kluitje in het riet sturen en meldde zich vrijdag gewoon ijzerenheinig bij de deur van de sporthal om te zien of RINGS toch niet te vermurwen was. Maar RINGS was onverbiddelijk: Jaap kwam er niet in. 

Vervelend stukje
Omdat we toch wel benieuwd waren naar het verloop van het toernooi en de 'gratis foto's', belden we vandaag de organisatie met het verzoek deze naar de redactie op te sturen. Maar ook daar had RINGS geen zin in. De reden: “omdat jullie vorig jaar zo'n vervelend stukje hebben geschreven…”

Er is geen sportevenement in Aalsmeer te bedenken waar de pers niet welkom is. RINGS presteert het om de deur dicht te houden voor de vrije nieuwsgaring. Hoewel Lambrecht diezelfde deur toch nog op een kier zette. Maar dat was achteraf en dus te laat. “Jullie fotograaf had gewoon een kaartje kunnen kopen en vanaf de tribune foto's kunnen maken…”

Tekst Arjen Vos

(advertentie)

3 reacties

 1. @Ron: sinds wanneer moet verslaggeving een verhaal van 2 kanten zijn? Het heet niet voor niets “verslaggeven”. Dit was Jaap zijn verslag… Voor de Rechtbank moet een verhaal van 2 kanten worden belicht.
  Verder heb ik het stuk van vorig jaar gelezen en eigenlijk weinig negatiefs kunnen bespeuren, het was misschien wat lichtvoetig maar ach… De (vooral zichzelf respecterende) sterke mannen (en vrouwen?) van de karatesport vlogen er bovenop met iets te lange tenen. En dan nu kinderachtig lopen doen? Ik voel iets van een pot en een ketel… De foto’s van vorig jaar waren trouwens schitterend. Volgend jaar misschien weer?

 2. @jaap ik kan het wel begrijpen dat een organisatie geen zin heeft in negatieve verhalen als het verhaal niet van 2 kanten belicht word door de media.
  Wil je er ook aan herinneren dat dit vaker in aalsmeer is gebeurd , de voorzitter van fc aalsmeer heeft lang een verbod gelegd op spelers om te praten met de media in verband met negatieve berichtgeving (in mijn ogen volslagen onzin) Toen heeft de media toch ook niet gevraagd aan de gemeente om vergunningen in te trekken?
  Ik vind jou opmerking dan als “onafhankelijke“ media dan ook zeer ongepast

 3. Met grote verbazing het commentaar van RINGS bij monde van Milco Lambrecht aan Arjen Vos gelezen.
  Onlangs werd ik geaccrediteerd voor het WK-roeien, WK- beachvolleybal, het EK-hockey en voorheen boksgala’s in Amsterdam. Dit leverde nooit problemen op. Met stomheid was ik dan ook geslagen dat mij zaterdagavond jl. de toegang geweigerd werd door een medewerker van RINGS. Bij nader inzien bleek dit te maken te hebben met de negatieve berichtgeving die AalsmeerVandaag vorig jaar plaatste, aldus de organisatie. Kennelijk worden uitsluitend positieve reacties geduld.
  Het meest kolderieke commentaar van Lambrecht luidde echter dat ondergetekende maar een kaartje had moeten kopen en dan vanaf de tribune foto’s kon maken. Dan heb je het als zichzelf serieus nemende sportbond niet erg begrepen.
  Wellicht kan de gemeente Aalsmeer in overweging nemen of er het komend jaar wel een vergunning afgegeven moet worden voor een evenement dat door een dergelijke amateuristische bond georganiseerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel