‘Onvoldoende basis aanwezig voor samenwerking’

Handbalvereniging FIQAS Aalsmeer heeft per direct afscheid genomen van hoofdtrainers René Romeijn en Djordje Stevanovic. Dat maakte de club vanmiddag bekend op de eigen website.
 
Volgens een verklaring van de vereniging hebben trainers en spelersgroep begin deze week al met elkaar gesproken over het behalen van de gezamenlijke doelstellingen van de selectie. De club presteert dit seizoen zeer wisselvallig. Knappe overwinningen tegen Volendam en Lions worden afgewisseld met onnodige nederlagen tegen laagvliegers uit zowel de Belgische als Nederlandse competitie. Een tiende plek in de BeNe-League is niet wat er van de Aalsmeerse handballers verwacht mag worden.
 
Conclusie
Woensdagavond heeft een afvaardiging van het Hoofdbestuur met de spelersraad en de trainers gesproken en zij zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat er helaas onvoldoende basis aanwezig is om de samenwerking voort te zetten. Zo staat op de website van FIQAS te lezen. Maar tegelijk zegt het hoofdbestuur deze beslissing vanwege de enorme inzet van beide trainers voor de herenselectie zeer te betreuren.
 
Zeer zeldzaam
“De trainers hebben beiden laten zien dat hun taken niet ophouden bij de herenselectie: ze zijn ook heel betrokken bij de jeugdopleiding en het sponsorbeleid. Een hoofdtrainer die zo betrokken is bij en binnen de vereniging is zeer zeldzaam,” aldus voorzitter Mike van der Laarse.
 
Vervanging van de twee is nog niet geregeld. Het hoofdbestuur van FIQAS Aalsmeer zal op korte termijn een (interim) hoofdtrainer benoemen.
 
Foto: de trainers Romeijn (links) en Stevanovic in overleg tijdens de wedstrijd tegen Bevo vorig seizoen. (archieffoto Jaap Maars)

2 reacties

  1. Ja jammer dat dit gebeurt. Je raakt hiermee altijd weer mensen. Het siert het bestuur om dergelijke beslissingen ook te nemen. Aan de andere kant gaat het bestuur ook niet vrij uit en moeten ook hun verantwoording nemen. Als je een trainer als Romeijn zo lang laat zitten vraagt om problemen. Een trainer moet je in mijn ogen zeker elke 3 tot max 5 jaar vervangen. Succes bij het vinden van de juiste persoon. Een man met een Fiqas hart zou niet misstaan. Geeft binding met supporters en sponsoren.

  2. Dat Fiqas Aalsmeer afscheid neemt van de trainers verbaast me niet. Enkele weken terug was ik aanwezig bij de wedstrijd tegen Merksem,, de tranen stonden in mijn ogen. Weinig, niet meelevende toeschouwers op de tribune en belabberd spel. De Bloemhof leek op een sterfhuis. Jammer dat de trainers daar nu verantwoordelijk voor worden gesteld. Mij lijkt het eerder dat de selectie te eenzijdig is samengesteld. Ik zie spelers die op basis van techniek frivool kunnen handballen, maar geen antwoord hebben op fysiek spel van de tegenpartij. Niet toevallig dat er de laatste weken werd verloren van BEVO, Merksem en Hurry Up, teams die een stevige aanpak niet schuwen. Ik moet nog zien dat met het uitzwaaien van de trainers de problemen zijn opgelost. Met de komst van enkele grote, sterke mannen zou FIQAS Aalsmeer eerder geholpen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel