Nils Eekhoff debuteert in Tour de France

Door: Klaas Leegwater. Wielrenner Nils Eekhoff zal vanaf zaterdag 26 juni debuteren in de Tour de France. De 22-jarige Rijsenhouter is geselecteerd door zijn ploeg DSM. Eekhoff reageert via zijn twitteraccount verheugd op zijn debuut: “Tour de France, it is.” 

De renner van DSM geldt als een groot wielertalent en een allrounder. Eekhoff maakte in de afgelopen jaren indruk met enkele goede prestaties. Zo won hij al op jeugdige leeftijd het bergklassement in de Ronde des Vallées en in 2017 Parijs-Roubaix bij de beloften. Op de WK voor beloften in 2019 leek Eekhoff groot succes te behalen door als eerste over de streep te gaan maar hij werd na afloop gediskwalificeerd wegens stayeren achter een volgwagen na een valpartij vroeg in de koers. Eekhoff en zijn team reageerden woedend op de sanctie. Een arbitragezaak die Eekhoff aanspande bij het CAS tegen de UCI liep op niets uit.

Vorig jaar werd Eekhof tweede op het NK in Drenthe, hij moest Mathieu van der Poel voor laten gaan. Vorige week tijdens het NK in Emmen eindigde Eekhof op verre afstand buiten de prijzen.

De 108e Tour de France start zaterdag 26 juni in Brest, Bretagne, en finisht op zondag 18 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Opvallend is het relatief grote aantal tijdritkilometers, de vele Pyreneeënritten en de dubbele bestijging van de Ventoux in rit 11. Bij DSM zullen er naast Eekhoff nog twee Nederlanders aan de start verschijnen, Joris Nieuwenhuis en Cees Bol. 

“We hebben een solide sprinttrein voor de potentiële sprintetappes. In de heuvel- en bergetappes zullen we aanvallend koersen. Het doel is om met meerdere kaarten te spelen en de sterkte van de ploeg te benutten. Het is een interessant begin van de Tour, aangezien de eerste ritten al meteen behoorlijk lastig zijn en dat maakt het uitdagend,” zegt manager Iwan Spekenbrink in een persbericht. In de Tour van 2020 won de DSM-ploeg drie etappes.

Foto DSM/Twitter

Lees vorig bericht

‘Mobiele bankservice voor kwetsbare klantgroepen’

Lees volgend bericht

Ruben Spaargaren naar Tokio


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *