Nils Dekker en Tim Bottinga mee naar WK-handbal onder 21

Gisteren zijn Nils Dekker en Tim Bottinga afgereisd naar Brazilië. De handballers van FIQAS Aalsmeer maken deel uit van de selectie van Jong Oranje die in dat land meestrijdt om de wereldtitel voor spelers onder 21 jaar. Maandag is het eerste WK-pouleduel, tegen Wit-Rusland.

Nils Dekker, zoon van vicevoorzitter Marius Dekker van de handbalvereiging, speelt al geruime tijd in het eerste van Aalsmeer. In het seizoen 2013-2014 mocht hij zijn eerste serieuze beurten in het topteam doen. In het afgelopen seizoen, waarin FIQAS naast alle prijzen greep, werd hij steeds meer een vaste waarde.

Tim Bottinga kwam vorige zomer over van eredivisieclub Quintus uit Kwintsheul. Hij paste zich meteen goed aan in zijn nieuwe club waar hij zijn talenten volop kon ontplooien.

Aanwinsten
Nieuw bij FIQAS komend seizoen is Luuk Obbens. Hij komt net als Bottinga over van Quintus. Bovendien mag Aalsmeer zich verheugen in de terugkeer van Kevin Hooijman, die enkele jaren bij eredivisieclub Hercules actief was.

Er zijn vooralsnog geen Aalsmeerse spelers vertrokken naar andere clubs.

Toernooi in Kirchhof
De mannen van FIQAS Aalsmeer beginnen in september weer aan de BeNe League, de competitie met de beste vier teams van België en Nederland. Voor de vrouwen start volgende week de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eerste divisisie.

Komende dinsdag gaan de dames voor het eerst het bos in en vanaf 4 augustus trainen ze weer in de zaal. Dat de start zo vroeg is, komt door hun deelname aan een internationaal toernooi in Midden-Duitsland bij SG 09 Kirchhof, waarin oud-teamgenoot Sharelle Maarse sinds vorig seizoen speelt. Ook voor de vrouwen is de competitiestart in september.

Foto's: Nils Dekker (boven) en Tim Bottinga in actie eerder in het afgelopen seizoen. (foto's AV-archief)

Eén reactie

  1. Een heel leuk bericht! Het WK is echter onder 21 en niet 19. Een oefenwedstrijd tegen Argentinië is zaterdagavond door Oranje met 26-20 gewonnen.

    [Naschrift redactie: leeftijdsgrens inmiddels aangepast van 19 naar 21. Dank!]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel