Naseizoen twirlsters met medailles en NK-plaatsingspunten

Afgelopen zondag reisden SV Omnia-twirlsters Yosra, Nikkie, Imca, Eefke, Selina, Solenne en Kim samen met trainsters Valerie en Maaike naar Alkmaar voor een wedstrijd. Het naseizoen ging voor de dames goed van start waarbij ze veelvuldig het eremetaal in handen kregen.

In sporthal de Hoornse Vaart kwamen de twirlsters in actie in diverse leeftijdscategorieën en onderdelen. Selina en Kim wonnen beiden het goud en Solenne en Nikkie het zilver bij het 1-baton. Vervolgens kwamen Selina, Solenne, Eefke, Yosra en Imca de vloer op voor het onderdeel 2-baton. Ook bij dit onderdeel werden er veel podiumplaatsen in de wacht gesleept. Maar liefst drie keer goud voor Selina, Solenne en Imca. Yosra mocht het zilver omhangen, Eefke greep net naast het eremetaal en werd vierde.

Plaatsingspunten voor het NK
Bij het onderdeel duo Twirling kwamen Selina en Kim in actie. Met een aangepaste routine werden ze eersten. Voor de pauze kwamen Nikkie, Imca en Kim nog in actie met hun onderdeel super X strut. Zowel Imca als Nikkie mochten het goud in ontvangst nemen, wat tevens plaatsingspunten voor het NK opleverde. Kim ontving het brons.

Vroeg in de middag kwam Selina de vloer op met haar nieuwe dance in Aziatische stijl. Als een echte kong fu-dame ging zij er vandoor met het goud. Ook Eefke en Yosra kwamen nog in actie. Ondanks het feit dat Yosra haar schoen verloor bij de opening maakte zij haar routine netjes af. Helaas voor beiden geen eremetaal. Nikkie mocht het laatste optreden van de dag van SV Omnia verzorgen. Met haar nieuwe dance, met nieuwe jurk en nieuwe coupe, zette zij haar uitvoering van 'de man van la Manch' neer. Ze ontving verdiend het brons en ook met een puntentotaal van 75,8 goed voor NK-plaatsing.

Thuiswedstrijd
De dames komen op 5 oktober weer in actie, maar dan tijdens een thuiswedstrijd in de Bloemhof, georganiseerd door SV Omnia. Iedereen is welkom om de twirlsters te komen aanmoedigen.

En lijkt de twirlsport je leuk? Kom dan een keertje meetrainen op zaterdagochtend in de Mikado. Mailen kan naar twirlen@svomnia.nl

Foto: boven v.l.n.r. Selina, Nikkie, Solenne, Imca en onder Kim, Eefke, Yosra (foto SV Omnia)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel