Minivoetbal dag 3: jonge scheidsrechters staan hun mannetje

(Bevat filmpje) Gisteren was het de derde dag van het Minivoetbaltoernooi. De woensdagmiddag is traditioneel de dag voor de groepen drie en vier. En wie denkt dat het er bij die kleintjes een stuk minder fanatiek aan toe gaat, vergist zich danig. In bepaalde gevallen laten coaches en ouders zich nog meer gelden dan de spelertjes.
 
In het filmpje van vandaag volgen we de jeugdige scheidsrechter Don de Haas. Hij floot de wedstrijden van groep drie die op kleine veldjes plaatsvonden. Vier tegen vier zonder keeper. Hij deed zijn best en had de wedstrijden prima onder controle. Het enige moeilijke was voor hem de omgang met de randverschijnselen: de bemoeienis van mensen langs de lijn. In de video vertelt hij hoe hij daarmee omging.
 
Het aardige van het woensdagmiddagtoernooi is dat alle wedstrijden op dezelfde dag worden afgewerkt. Om één uur het beginsignaal, om half zes de prijsuitreiking. Het was weer een sportief middagje bij RKDES.
 
Thrillers
In de avond was de tweede ronde voor de groepen 5/6 en 7/8. Een belangrijke avond voor deze deelnemers want er kon plaatsing voor de finales van vrijdag worden afgedwongen. Daarom werd er op het scherpst van de snede gestreden. De poulewinnaars en de nummers twee uit de diverse poules speelden tot besluit een beslissingswedstrijd om het ticket voor vrijdag. Er zaten echte thrillers bij.
 
Broedertwist
Bijzonder was de 'broedertwist' tussen twee teams uit dezelfde klas. De Hoeksteenjongens van groep zes moesten onderling bepalen welk team doorging naar de vrijdag. Hoewel ze het in klasverband uitstekend met elkaar kunnen vinden, werd er op het veld voor elke meter gevochten. Enige troost was dat van tevoren al vast stond dat er in elk geval één Hoeksteenteam door zou gaan. Dat werd Hoeksteen 2. Dat team won met 5-1.
 
Klik hier voor het filmpje van gisteren.

Foto's en film Arjen Vos (zie ook de gallery onder de advertentie)

(advertentie)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel