Mike van der Laarse stopt als handbalvoorzitter

Mike van der Laarse met coach Bert Bouwer bij het kampioenschap in 2022 (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. Mike van der Laarse is niet langer de voorzitter van handbalvereniging Green Park Aalsmeer. Na zestien jaar stopt hij per direct. Dat maakte Van der Laarse vanavond zelf bekend middels een e-mail vanaf zijn eigen adres. Hij was telefonisch niet bereikbaar om een en ander toe te lichten.

Van der Laarse schrijft over zijn besluit: “Voor nu zit mijn tijd bij deze club erop. De vereniging verdient een voorzitter die alles geven kan. Na ruim zestien jaar is het tijd voor een volgende lichting.”

Handbaltempel
Vanaf 2017 werd het vlaggenschip vier keer achter elkaar landskampioen. Het zijn mooie resultaten maar Van der Laarse geeft aan het meest trots te zijn op de transitie van De Bloemhof tot handbaltempel. “De hal is gaaf aangekleed, er ligt een vette vloer in de tweede zaal, het nieuwe krachthonk is af en nu is de parkeerplaats aan de beurt met een nieuw sportpark naast de sporthal.”

Van trommelaar tot commentator
In 1985 liet Van der Laarse zich voor het eerst zien op de Bloemhoftribune. Veel supporters herinneren zich Van der Laarse slaand op een enorme trommel. In 1999 is hij in het jeugdbestuur gekomen waarmee zijn rol binnen de club langzaam verder groeide. Tot algemeen voorzitter aan toe.

De laatste jaren was Van der Laarse ook actief als de commentator van het livestreamkanaal van Aalsmeer Greenpark TV. Hij geeft aan het jammer te vinden dat hij dat niet meer kan doen.

Goede voorbeeld
Over hoe hij de club heeft proberen te leiden, zegt hij: “Als een bedrijf. Maar ook heb ik altijd geprobeerd de handen uit de mouwen te steken. Ik vind het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Op die manier ontstaan samenwerkingen. Het is belangrijk om dichtbij de gemeente, stichtingen, sponsoren te blijven en in contact te staan met spelers en trainers.”

Van der Laarse besluit zijn schriftelijke verklaring met: “Ik had mijn afscheid anders voor me gezien, maar het loopt anders. Ik gun Aalsmeer het beste.”

5 reacties

 1. Er speelt inderdaad meer, maar het is niet zo netjes om de vuile was buiten te hangen.

 2. Weet iemand wat er écht speelt bij die club? Mike Multi zou nooit zo maar vertrekken met “stille trom” dat was juist zijn ding die trom.
  Er moet toch een reden zijn?
  Wat is er aan de hand in dat bestuur?

 3. Mike,je inzet is niet te verbeteren.
  Je hebt heel veel bereikt!
  Veel SUCCES.

 4. Mike, de Club, Gemeente en de vele supporters kunnen niet anders dan dankbaar zijn, dat jij door je tomeloze inzet dit heeft kunnen bereiken.
  Nogmaals dank voor dit alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin