Jonge lopers gaan tot uiterste

(Bevat filmpje) Steek in de zij, ademnood, verzuring. Het hoorde er allemaal bij dinsdag op de atletiekbaan van AVA. Hier werd de Kidsrun gelopen door kinderen van vijf tot en met twaalf jaar. Een prestatieloop over één kilometer.

Voorafgaand aan het sportieve evenement, was er de feestelijke ondertekening van het convenant waarmee de gemeente Aalsmeer en een aantal andere partijen met elkaar beloven de jeugd gezonde alternatieven te bieden tijdens evenementen. Klik hier voor het artikel zoals dat van de week op AalsmeerVandaag te lezen was.
 
Geen weg gegooid geld
Tientallen kinderen lieten daarna zien dat de atletieksport in Aalsmeer springlevend is en dat de renovatie van de baan geen weggegooid geld is. De kinderen gingen tot het uiterste en daarbij bleek een kilometer hard lopen toch een behoorlijk lange afstand. Voor elk kind was er een medaille en applaus van de ouders bij het overschrijden van de finishlijn.
 
Waardering
Daarna was het de beurt aan de iets oudere en meer ervaren hardlopers. Zij liepen vijf of tien kilometer in de Molenvlietloop. Ook zij oogstten waardering voor hun inspanningen tijdens deze warme nazomeravond.

Foto's en filmpje Arjen Vos (zie ook de gallery onder het filmpje)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel