Jetze Plat erelid Oceanus

Jetze Plat met Kees Reijnders (r) en Mike Multi

Door: redactie. Al in 2019 werd op de Algemene Ledenvergadering van ZSC Oceanus besloten Jetze Plat tot erelid te benoemen voor zijn paralympische prestaties en zijn ambassadeurschap voor de paralympische sport. Vanwege de pandemie werd de datum waarop dit officieel kon worden gemaakt, steeds verder vooruit verschoven. Gistermiddag was het moment daar. Tijdens de wedstrijd om de Lenie van der Meerbokaal werd Jetze Plat gelauwerd.

De Lenie van der Meerbokaal is een traditionele zwemwedstrijd waar valide en invalide sporters gezamenlijk aan deelnemen. Jaarlijks wordt dit evenement mogelijk gemaakt door de stichtingen ‘Meer Armslag’ en de ‘Mike Multi Foundation’.

Inspiratiebron
Kees Reijnders, voorzitter van Oceanus, reikte Jetze een glazen sculptuur van het Oceanuslogo uit als blijvende herinnering van het erelidmaatschap. Reijnders gaf in zijn woorden aan dat Oceanus trots is op een lid als Jetze Plat. “Niet alleen door je prestaties, vier keer Paralympisch kampioen, achtvoudig Wereld, viervoudig Europees en elfvoudig nationaal kampioen en houder van het parcoursrecord van de wereldberoemde Ironman op Hawaï (8h41m47s), maar vooral door de persoon die jij bent; de beleving, de uitstraling, de gedrevenheid, de persoonlijkheid. Een echte ambassadeur en inspiratiebron voor de sport in het algemeen en sporten met een beperking in het bijzonder.  Oceanus is trots om een erelid als Jetze Plat in zijn midden te hebben,” zo verwoordde de voorzitter.

Na dit feestelijke moment werd het startschot gegeven voor de wedstrijdzwemmers die, geïnspireerd door hun zojuist geëerde clublid, alles op alles zetten om een goed resultaat neer te zetten.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Waning Tweewielers.

 

 

Eén reactie

  1. Wat een mooie foto’s van de zwemmers om de Lenie van der Meer bokaal en de huldiging van Jetze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin