Handbalhelden gehuldigd

WGisteravond werden de handbalkampioenen van GreenPark Aalsmeer in het gemeentehuis gehuldigd. Behalve dat het eerste herenteam de nationale titel voor de tweede achtereenvolgende keer in de wacht sleepte, waren er ook landstitels voor de meiden C en de jongens A. Ook die teams deelden mee in de feestvreugde.

In optocht kwamen de sporters het Raadhuisplein op. Tussen een erehaag van vlaggen door en onder applaus van het publiek. Na een fotosessie voor de trap, ging het feest binnen verder. Wethouder Sportzaken Robbert-Jan van Duijn sprak de kampioenen in de Burgerzaal toe en gaf de teamcaptains een waardebon voor een paar uurtjes lekker sporten in The Beach.

Ook waren er naast de vele lovende woorden bloemen voor de stoppende spelers Robin Boomhouwer, Remco van Dam en Quinten Ouderland en teammanager Gera van Dam. Tim Bottinga, gekozen tot speler van het jaar in eredivisie en BeNeleague, werd ook even apart in het zonnetje gezet.

Van Mike van der Laarse, voorzitter van de handbalvereniging, kreeg Robbert-Jan van Duijn een replica van de kampioensschaal. De wethouder sprak tot slot de hoop uit dat het feestje volgend jaar opnieuw herhaald wordt.

Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van DownTownOphelia

(advertentie)

 

Eén reactie

  1. Het Raadhuisplein met een ereboog van vaandels heet ‘onze’ helden welkom. De monumentale trappartij met het in natuursteen gebeitelde vers vormt het decor voor het nemen van foto’s en de raadzaal biedt ruimte voor de officiële huldiging.

    Voor Berghoef was ook ethiek een belangrijk aspect van zijn werk, wellicht zelfs belangrijker dan de esthetiek. Voor hem was een Raadhuis en het daarmee samenhangende plein, de architectonische uitdrukking van een gemeenschapsidee.

    We leven weliswaar in een geïndividualiseerde wereld maar de behoefte en noodzaak aan gemeenschapsgevoel blijft. Dat is een publieke zaak waar beleidsmakers hun verantwoording hebben en moeten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel