Frits Visser dadelijk coach af bij VZOD

De eerste keer in de zaal leverde VZOD/FIQAS geen punten op. Uit tegen ODO werd met minimaal verschil verloren. Dit weekend werd ook bekend dat trainer/coach Frits Visser de Kudelstaarters aan het einde van het seizoen verlaat.
 
Afgelopen zaterdag is de zaalkorfbalcompetitie weer losgebarsten. Spannend voor VZOD/FIQAS, aangezien het team voor het eerst in jaren in de tweede2de klasse speelt. Het afgelopen veldseizoen bleek al dat de selectie van coach Frits Visser  in deze klasse thuishoort, door haar zevende plek.
 
In de zaal is VZOD traditioneel beter dan op het veld waardoor de hoop op een hogere klassering terecht is. Het team heeft echter nog steeds te maken met personele ongemakken. Nog altijd is Martijn Vervark geblesseerd en vaste waarde Donja Passies heeft een stapje terug gedaan. Voor hen staan de talentvolle Chiel van Leeuwen en de iets ervarener Hanna Viet in de basis.
 
Nipt verlies
De eerste wedstrijd van de zaalcompetitie vond plaats in het Zuid-Hollandse Maasland. Opponent ODO is afkomstig uit de eerste klasse en dus op papier de sterkste in de poule. De wedstrijd leek in de eerste minuten inderdaad aan de verwachting te voldoen, want al snel werd tegen een 3-1 achterstand aangekeken. Na de eerste schok herstelde VZOD zich knap, 5-5 bij rust.
 
In de 2de helft eigenlijk een zelfde beeld. De verdediging van beide teams stond als een huis en VZOD verbaasde vriend en vijand door met slechts één punt verschil, moe gestreden, het hoofd te buigen, 12-11. Ondanks dit verlies een prima start van de lange zaalperiode.
 
Nog twee klussen
De volgende wedstrijd is in de ‘eigen’ Proosdijhal tegen GKV. VZOD hoopt er een mooi seizoen van te maken. Het is het laatste van leermeester Frits Visser, die heeft aangegeven na vijf mooie jaren een nieuwe uitdaging te gaan zoeken. “Nog twee klussen,” aldus de succesvolle coach.
 
Foto: Frits Visser tijdens een eerdere wedstrijd dit seizoen. Foto archief AV
 
Bron: Peter te Riele
 
– advertentie –

Eén reactie

  1. Wat zullen we Frits gaan missen! Maar eerst gaan we nog een prachtig seizoen beleven met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel