FIQAS heeft niet terug van Zuiderburen

De Aalsmeerse handballers legden het in vier dagen twee keer af tegen de Belgische Zuiderburen. Zaterdag kwam FIQAS er tegen Merksem in de eigen Bloemhof totaal niet aan te pas. Gisteravond liep de ploeg in België tegen Achilles Bocholt wederom tegen een flinke nederlaag aan.

De winstpartijen tegen Volendam en Lions van de laatste weken bleken geen garantie voor verder succes. De opgaande lijn, zo mooi ingezet met een haast historische winst in Limburg tegen de kampioen van de laatste jaren, ging weer even hard naar beneden na een onbegrijpelijk slechte partij handbal in eigen huis tegen Merksem.
 
Nieuwe teammaats
FIQAS liep voortdurend achter de feiten en de Belgen aan. Kwam het door de aanwezigheid van Robin Boomhouwer in de Belgische ploeg die zijn nieuwe teammaats de geheimen van Aalsmeer had ingefluisterd? Of was het onderschatting? Hoe het ook zij, de Aalsmeerders hadden hun vizier niet op scherp. Vele schoten gingen naast, over of werden gestopt door de flink gebouwde Belgische doelwachter.
 
Robin Boomhouwer legde wel vijf treffers in het Aalsmeerse netje. De 30-22 nederlaag was van ongekende grootte. Coach René Romeijn richtte zijn frustratie na de wedstrijd op het scheidsrechtersduo dat volgens hem, en daar stond hij niet alleen in, wat warrig floot.
 
Opnieuw kansloos
Tegen Achilles Bocholt, de nummer vijf in de BeNe-league, ging het gisteravond al niet veel beter. Al was dat tegen deze toch hoger ingeschaalde opponent wat minder verrassend. Dat nam niet weg dat de nederlaag met twaalf treffers verschil groot was. Met 38-26 was Aalsmeer opnieuw tamelijk kansloos.

Foto: Robin Boomhouwer kon het na afloop van de wedstrijd goed vinden met zijn Belgische doelman. (Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery)

 

2 reacties

  1. Dank voor deze aanvulling Mike. De doelman die het Belgische doel verdedigt hoeft niet per definitie een Belg te zijn, daar heb je gelijk in.

    Arjen Vos (hoofdredacteur AV)

  2. Fors gebouwd jazeker, kan ik het goed vinden met robin jazeker! Maar belg?? Geboren en getogen Rotterdammer 😉

    Stukje research had niet gek geweest…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel