FIQAS A1 wederom kampioen

Vorig jaar werd de A1 van FIQAS als Nederlands kampioen gehuldigd op het bordes van het gemeentehuis. Ook dit jaar is dat mogelijk. Zondag werden de beloftes van de handbalclub eerste in de reguliere competitie. Thuis tegen het Haagse Hellas had Aalsmeer aan een gelijkspel genoeg voor de titel. Hierdoor heeft het team zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

Hellas en Aalsmeer zijn bijzonder aan elkaar gewaagd. Vorige week werd het in Den Haag 25-25. Afgelopen zondag werd met 24-24 nagenoeg dezelfde eindscore gehaald. De jonge handballers gingen met een ruime voorsprong van 14-9 de rust in maar konden de Haagse opponent de tweede helft niet echt van zich afschudden. Wellicht dat ook de zenuwen hierbij een rol speelden.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam Hellas zelfs heel brutaal een 21-23 voorsprong maar vlak voor tijd kwam Aalsmeer toch terug. De 24-23 voorsprong werd in de slotseconden teniet gedaan door de bezoekers. Het verschil op de ranglijst bleef hierdoor vier punten. En dat kan in de laatste wedstrijd niet meer worden ingehaald.