Finaleduels voor Aalsmeer dichtbij na ruime winst op Volendam

Rob Jansen, uit balans gebracht, weet toch te scoren

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer hebben een belangrijke stap gezet voor het bereiken van de finaleduels in de HandbalNL League. De ploeg van Bert Bouwer won dinsdagavond de inhaalwedstrijd in en tegen Volendam met ruime cijfers (21-33) en krijgt daardoor de tweede plek op de ranglijst steviger in handen. Met nog twee duels te gaan heeft Aalsmeer plaatsing voor ’the best of three’ tegen het al geplaatste Lions voor het grijpen.

In de Volendamse sporthal Opperdam was alleen in de eerste 30 minuten sprake van enige spanning. De thuisformatie die in de streekderby een overwinning nodig had om kans te behouden op een finaleticket kon voor rust lang in het spoor van de bezoekers blijven. Maar toen Aalsmeer kort voor het pauzesignaal en in de eerste tien minuten van het tweede bedrijf het gaspedaal flink indrukte keek Volendam binnen no-time tegen een grote achterstand aan. Van 12-12 naar 13-20.

Als een huis
Aanvallend en verdedigend stond het in de tweede helft als een huis bij de zwarthemden die in de heenwedstrijd nog een remise (28-28) moesten toestaan. Richting het einde van het duel bleef het verschil zweven rond de tien goals, de huidige landskampioen maakte het vooraf als lastig ingeschatte karwei in Volendam uiteindelijk af op 21-33. Aalsmeer dichtbij een nieuwe, minimaal dubbele, confrontatie met de aartsrivaal uit Limburg om de landstitel.

Stand: Lions 8-19, Aalsmeer 8-14, Volendam 8-11, Hurry Up 8-9, Bevo 8-6, Tachos 8-0
Programma: zaterdag 13-5: Aalsmeer-Hurry Up, zaterdag 20-5: Lions-Aalsmeer.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater)