FC Aalsmeer zet beveiligers in

De beveiligers die zaterdag door FCA werden ingezet (foto's Jaap Maars)

Door: redactie. Op het sportpark van FC Aalsmeer liepen zaterdag tijdens de eerste competitiewedstrijd van de hoofdmacht tegen sv Marken (3-2) twee beveiligers rond. In opdracht van het bestuur moesten zij in en om het clubhuis alles in goede banen leiden. Hun voornaamste taak was de bezoekers attenderen en zonodig corrigeren wat betreft de coronaregels.

In de voorbijgaande weken slaagde het clubbestuur er steeds minder goed in de bezoekers tijdens
wedstrijden zich te laten houden aan de van overheidswege opgelegde maatregelen. Te vaak en te lang vormden zich groepen mensen te dicht op elkaar. De anderhalve meter afstand werd hoe langer de middag vorderde steeds minder in acht genomen.

Ingrijpen
Daarmee liep de club het risico op een fikse boete. Bij een controle en een geconstateerde overtreding van de coronaregels kunnen clubs net als in de horeca een maximale boete worden opgelegd van 4000 euro. Om dat te voorkomen en om de gezondheidsrisico’s van clubmedewekers zo klein mogelijk te houden besloot het bestuur van FC Aalsmeer tot ingrijpen.

Met een blik zaterdag tijdens de rust en na afloop van de wedstrijd in en om het clubhuis leek het tweetal beveiligers er aardig in geslaagd dat de bezoekers ditmaal de regels in acht hielden. Zover bekend is FC Aalsmeer de eerste vereniging in de regio die extern medewerkers heeft ingehuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel