FC Aalsmeer in de achtervolging

Dylan Nieuwendijk in actie tegen Zuidvogels (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. FC Aalsmeer doet nog steeds mee in de race voor het kampioenschap en promotie naar de vierde divisie. Het wordt elke wedstrijd spannender in de eerste klasse B. Met nog zes wedstrijden te spelen en drie punten achter op koploper Zuidvogels is er nog van alles mogelijk. Dan moet FC Aalsmeer natuurlijk wel blijven winnen en de concurrentie punten laten liggen.

De verschillen tussen de eerste vijf clubs zijn klein, koploper De Zuidvogels heeft vier punten meer dan de nummer vijf, De Jodan Boys. FC Aalsmeer staat op de derde plek met drie punten minder dan Zuidvogels. Het gaat de komende weken alleen nog maar spannender worden.

Het is te hopen dat het team van trainer Verdonkschot zo compleet mogelijk blijft en dat blessures en schorsingen uitblijven om zo goed mogelijk de laatste fase van de competitie in te gaan. Aanstaande zaterdag krijgt FC Aalsmeer de kans om weer drie punten aan het totaal toe te voegen. Batavia ‘90 is dan de tegenstander dat tien punten minder heeft dan FC Aalsmeer. De uitwedstrijd tegen Batavia ‘90 werd met 0-3 gewonnen door FC Aalsmeer maar dat is natuurlijk geen garantie dat het zaterdag een ‘walkover’ wordt.

Onlangs hebben we kunnen lezen dat Mike Dam de club gaat verlaten. De veel scorende aanvallende middenvelder heeft vijf jaar bij FC Aalsmeer gespeeld en vele goals gemaakt. De laatste twee wedstrijden stond hij weer in de basis en kan nog een belangrijke rol in de laatste wedstrijden spelen.

Dat geldt misschien ook voor Jordy Nieuwendijk, de broer van Dylan Nieuwendijk die beiden vorig jaar de stap van Legmeervogels naar FC Aalsmeer maakte. Hij is mogelijk weer inzetbaar na een lange blessure. Al met al goed nieuws voor de club uit Aalsmeer.

Hoe het elftal er zaterdag uit komt te zien weet alleen trainer Verdonkschot maar dat het tot de tanden toe gewapend tegen Batavia ‘90 aantreedt is een zekerheid en misschien zien we dan ook middenvelder Axel Wendt weer op het veld. De begenadigde middenvelder tobt misschien een beetje met zijn vorm maar is een belangrijke speler voor FC Aalsmeer gebleken en persoonlijk verheug ik mij op zijn terugkomst in de basisopstelling.

Dan rest mij alleen nog om u uit te nodigen, zaterdag om half drie. Dan kunt u met eigen ogen zien of FC Aalsmeer nog kansen om de titel of promotie maakt en uw steun doet er ertoe. Spelen voor veel toeschouwers is natuurlijk heerlijk en supporters kunnen door hun aanwezigheid iets toevoegen. Ik ga er dan ook vanuit dat het zaterdag druk wordt. Ik ben er zeker en ga ervan uit dat u er ook weer bij bent, tot zaterdag!

Eén reactie

  1. Leuk die berichtgeving over RKDES, die spelen toch ook in Aalsmeer? Staan tweede in hun competitie met spelers uit eigen opleiding. Dat is pas knap. Maar daar lees je niets over. KDO en Legmeervogels, idem dito. Voetbal in Aalsmeer? Armoe troef. Echt geen nivo. Alles draait daar om GELD. BAH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel