Eupense handballers overlopen door Green Park Aalsmeer

Door: Jaap Maars. De Aalsmeerse landskampioen kende zaterdagavond in de Bloemhof geen mededogen met de Bene League debutant uit Eupen. Tot 8-5 konden de Belgen het tempo nog redelijk volgen maar daarna liepen de gastheren al snel verder uit tot frustratie van de Eupense doelman Brian Dormann.

Coach Bert Bouwer had  deze wedstrijd de voorkeur gegeven aan keeper Marco Verbeij boven René de Knegt. Verbeij speelde een uitstekende wedstrijd. Dat Aalsmeer sterke vleugelspelers heeft is met de komst van Jeffrey Boomhouwer geen nieuws. Voeg daar Donny Vink aan toe, sinds kort in de nationale selectie opgenomen, en je hebt met Samir Benghanem en Tim Bottinga ijzersterke aanvallers. Bij rust leidde Green Park al met ruim verschil: 20-12.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld waarbij Bouwer veelal wisselde om ook de nieuwelingen aan de spelpatronen te laten wennen. Uiteindelijk liepen de Aalsmeerders uit naar een eindstand van 37-22.

Doelpuntenmakers: Jeffrey Boomhouwer 9, Tim Bottinga 8, Donny Vink 6, Samir Benghanem 4, Vaidas Trainavicius 3, Don Hartog 2, Hidde van Oorschot, Max de Maat, Jeromy van der Ban, Dennis Vesters en Destin van Dijk ieder 1 goal.

Green Park gaat samen met Hubo en Bocholt aan kop met de volle winst uit drie wedstrijden. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd in Zwartemeer tegen Hurry Up op het programma.