Boeiende handbaltopper eindigt onbeslist

Onderonsje tussen vader en zoon; Fred Michielsen is trainer bij Lions, Pepijn speler bij Aalsmeer

Door: Klaas Leegwater. Een opwindend en spannend handbalgevecht tussen Aalsmeer en Lions leverde zaterdagavond geen winnaar op. De wedstrijd in de BeNe League eindigde met een spectaculair slot onbeslist, 28-28. In de goed bevolkte sporthal de Bloemhof leek de thuisclub na twintig minuten een gaatje te slaan, de voordelige marge van drie treffers (12-9) werd echter nog voor rust door de Limburgers omgedraaid naar een 15-16 pauzestand.

In de tweede helft gingen Aalsmeer, dat deze avond aantrad zonder de geblesseerde Samir Benghanem (ook afgezegd voor Oranje), en Lions opnieuw gelijk op. In de laatste tien minuten vanaf 23-23 nam de spanning zienderogen toe. Op het moment dat Lions twintig seconden voor tijd een goede mogelijkheid op 28-29 in rook zag opgaan lag de weg naar winst open voor Aalsmeer. Hoekspeler Donny Vink stuitte precies in het slotsignaal evenwel op de uitblinkende Lions-doelman Jens Dijkstra.

Aalsmeer vijfde
De 28-28 was voor Aalsmeer het derde gelijkspel in negen wedstrijden. De ploeg van Wai Wong staat in de ranglijst op de vijfde positie, drie punten achter leider Lions. Rob Schmeits van Lions werd zaterdagavond topscorer met elf goals, bij Aalsmeer maakte Tim Bottinga de meeste doelpunten (acht). De eerstvolgende wedstrijd voor de Aalsmeerders is over twee weken in België tegen HC Visé, in de rangschikking op plek drie.

Aalsmeer-BEVO niet overgespeeld
Het protest dat BEVO twee weken geleden indiende over de fout in de puntentelling tijdens de wedstrijd tegen Aalsmeer (34-34, Aalsmeer bevoordeeld met een doelpunt) heeft waarschijnlijk geen gevolgen. Volgens Mustafa Amhaouch, voorzitter van BEVO, heeft de tuchtcommissie aangegeven dat zij op basis van de huidige reglementen niet bevoegd zijn om een uitspraak te doen. “Het blijft dus zoals het is en er wordt geen wedstrijd overgespeeld.” De handbalbond en competitieleider van de BENE-League hebben dit besluit maandagochtend nog niet kunnen bevestigen.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Werkconnect)