Aalsmeer terug aan kop na winst op Lions

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer hebben de koppositie heroverd in de BeNe-League. De formatie van Bert Bouwer die vier dagen terug de eerste competitienederlaag leed in Volendam herstelde zich knap door in eigen huis koploper Lions met 32-29 te verslaan. Ruststand in de Bloemhof was 16-13.

In de eerste helft gingen Aalsmeer en de aartsrivaal uit Limburg lange tijd gelijk op. Vanaf tien minuten voor de pauze bouwde de thuisclub gestaag aan een voorsprong die kort in de tweede helft was opgelopen naar een marge van vijf treffers, 20-15. Binnen acht minuten keerde het tij voor de bloemendorpers echter volledig. Lions kwam eerst terug tot 20-20 om vervolgens het heft in handen te nemen, 21-23.

René de Knegt belangrijk
Na een kwartier in het tweede bedrijf stond er 23-25 op het bord. Hoog tijd voor een time-out van Bouwer om zijn team op scherp te zetten, tevens kwam René  de Knegt onder de lat te staan. Het was een belangrijke ingreep van de ervaren coach, zo bleek in de laatste tien minuten. De Knegt groeide in korte speeltijd met een aantal uitstekende reddingen uit tot uitblinker van de avond.

Het sterke optreden van de goalie stelde Aalsmeer in staat de achterstand om te buigen naar eerst een voorsprong van 28-27 om vervolgens te eindigen met een 32-29 overwinning. Lions reageerde verbolgen dat in de laatste fase een voorsprong en de leiderspositie werd verspeeld, de Duitser Jonas Dell liet zich even gaan door de bal via de grond snoeihard tegen het plafond te laten stuiteren.

Aan de andere kant van de zaal vierde Aalsmeer een overwinningsfeestje. De zwarthemden zijn na zeven duels terug als lijstaanvoerder in de BeNe-League. Topscorer bij de thuisclub werd Tim Bottinga met zeven doelpunten, gevolgd door Donny Vink met zes goals. Bij Lions was Robin Leunissen met acht scores trefzeker.