Aalsmeer neemt voorschot op titel

Een bomvolle Bloemhof ziet Aalsmeer royaal winnen van Lions

Door: Jaap Maars. De formatie van Wai Wong kende gisteravond een perfect begin in de strijd om de landstitel. Voor een uitverkocht huis draaide Green Park Aalsmeer Kembit Lions direct de duimschroeven aan. Onder leiding van de uitstekend spelende Donny Vink, wederom man of the match,  liepen de Aalsmeerders binnen zes minuten uit naar een 4-2 voorsprong. Ook de verdediging was prima op haar taak berekend en halverwege de eerste helft gaf het scorebord een 11-7 stand aan.

Kembit Lions kwam niet in haar spel en moest lijdzaam toezien dat de rust aanbrak met een 20-13 achterstand. Het was afwachten of de Aalsmeerders het hoge tempo konden volhouden in de tweede helft maar door toedoen van uitblinker Donny Vink (twaalf goals), Martijn de Jong, Armando Besseling en Evon Mohlin met ieder vijf doelpunten, Tim Bottinga met vier goals, Vaidas Trainavicius twee maal en Don Hartog, Mat Diamond, Jeromy van der Ban en Dennis Vesters die ieder éénmaal scoorden was er voor de Limburgers geen houden meer aan. Topscorer bij de Limburgers was Jur Eussen met zeven treffers.

Vijf minuten voor het eindsignaal van het strak leidende scheidsrechtersduo Weijmans-Wolbertus kon Wai Wong zijn mannen al feliciteren en was het een bittere pil voor coach Ivo Steins en zijn team dat een onluisterende nederlaag te verwerken kreeg gezien de 37-25 eindstand. Een staande ovatie van het enthousiaste Aalsmeerse publiek volgde na het laatste fluitsignaal.

Zondag 2 juni 13.30 uur in Sittard kan Kembit Lions het tij proberen te keren om er via een overwinning een derde wedstrijd uit te slepen. Of de Aalsmeerders het zover laten komen zal moeten blijken.

(Foto’s: Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Antenna)