Aalsmeer liep niet echt warm voor Eredivisie zeilen

Drie dagen lang werden er boeiende wedstrijden gezeild op de Westeinderplassen. Achttien teams probeerden elkaar de loef af te steken in deze editie van het Eredivisie Zeilen. Het team van Almere Centraal bleek dit weekend ongenaakbaar. Met maar liefst elf overwinningen van de vijftien gezeilde wedstrijden zette Almere Centraal de toon en verstevigde het de toppositie in het klassement. Team Aalsmeer van Watersportvereniging Westeinder eindigde op de veertiende plaats. De publieke belangstelling voor de wedstrijden was niet bijster groot.
 
Prachtig schouwspel
De meest spectaculaire zeildag was ongetwijfeld zaterdag. Met windkracht acht moest de organisatie zelfs besluiten om de wedstrijd stil te leggen. “De deelnemers wilden best doorgaan maar uit veiligheidsoverwegingen hebben we een adempauze ingelast,” aldus de wedstrijdleiding.
 
De kleurige zeilboten in het decor van blauwe wolkenluchten en een kolkende Westeinder leverde een prachtig schouwspel op. Maar om te zeggen dat Aalsmeer massaal uitliep om de wedstrijden te bekijken; nee. Dat was toch een gemiste kans want de races waren goed te volgen vanaf de kant en dankzij het live commentaar werd er helder uitleg gegeven. 
 
Stand na Aalsmeer
1 Almere Centraal 58
2 Sneek 83
3 Scheveningen 87
4 Giesbeek 96
5 VWDTP Groningen 98
6 Braassemermeer 101
7 Roermond 107
8 Breskens 118
9 Muiden 121
10 Uitdam 128
11 De Kaag 128
12 Heeg 131
13 Almere Haven 133
14 Westeinder Aalsmeer 146
15 Wolphaartsdijk 152
16 Flevomare Almere 169
17 Neptunes Den Bosch 186
18 Haarlemsche 189
 
Foto's: (boven) de boot van WSV Westeinder op zaterdag. Onder: de Aalsmeerse zeilers Danique Bancken, Sandra van der Meyden, Yannick van Wirdum en captain Hans van der Laarse. Baris Kavakli ontbreekt. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

4 reacties

  1. Raymond, bij fluisteren, dan wordt het pas oppassen. Maar hoe harder de wind is, hoe boller de zeilen staan voor op koers naar een zelfstandig blijvend Aalsmeer.
    Raymond,waar varen deze prachtige zeilboten? Niet op de poel in Amstelveen, maar gewoon bij ons op de Wersteinderplas!!!

  2. Nee hoor, ik geef Amstelveen niet de schuld van de lage opkomst der kijkers. Zeilen is een pracht sport, doe het zelf ook heel graag. Maar als kijk sport? Het is net als waterpolo. Geweldig om te doen, maar om te gaan bekijken. Maar geef het de tijd, bij de eerste pramenrace waren er ook nog geen stobalen nodig…. Het is heel goed dat het in Aalsmeer georganiseerd wordt! En verder.. Als Aalsmeer zijn eigen verantwoording heeft en houdt, waarom is er dan in godsnaam een “vertaal ambtenaar” nodig om het beleid van Amstelveen naar Aalsmeer te “vertalen”? Waarom zie ik wel “reclame op de site van gemeente Aalsmeer “reclame” voor evenementen in Amstelveen maar niets over Aalsmeer op de site van Amstelveen. Kijk Gerard, hoe harder de politiek roept dat iets blijft zoals het is, hoe harder je moet uitkijken. En zelfs een ambtenaar kan geen 2 heren dienen.

  3. Kom op Raymond, gaan we Amstelveen nu overal de schuld van geven. Aalsmeer heeft en houdt zijn eigen verantwoording in alles. Ook in de toekomst!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel