Aalsmeer knikkert Volendam uit beker

Vreugde bij de spelers na het eindsignaal

Door: Jaap Maars. Op voorhand was het een mooi affiche: kwartfinale beker Greenpark Aalsmeer-Volendam. Volgens ex-international Gerry Eijlers zou het een zware avond worden voor zijn team. In de Bloemhof kunnen de oranjehemden tegenwoordig maar moeilijk winnen zo liet de assistent-coach van de bezoekers weten.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd waarbij Aalsmeer telkens een kleine voorsprong van twee tot drie punten wist vast te houden. De vleugelspelers Donny Vink (wederom topscorer met acht goals) en Martijn de Jong lieten zich van hun beste kant zien evenals René de Knegt die met knappe staaltjes keeperswerk ook Man of the Match werd. Meest schotvaardige man bij de Volendammers was Ephrahim Jerry met zeven goals. Met 17-14 zochten de heren de kleedkamers op.

De tweede helft kenmerkte zich door twee ploegen die feller om de winst streden. Het was soms hard maar zeker niet onsportief en daar hadden de warrig leidende scheidsrechters Thijssen en Van Laarhoven baat bij.

Ook Aalsmeer2 naar halve finale?
Tien minuten voor het einde nam Aalsmeer een voorsprong van zes doelpunten maar toch kwamen de Volendammers in de slotfase knap terug tot een verschil van vier goals: 33-29. Dat werd tevens de eindstand tot grote vreugde van alles wat Aalsmeer was. Wie de tegenstander wordt in de halve finale is nog niet bekend. Vier ploegen nemen het vrijdag tegen elkaar op waarbij het bijzonder is dat ook het tweede team van Aalsmeer nog volop meedoet. E&O mag vanaf 20 uur proberen te voorkomen dat een tweede Aalsmeerteam de halve finale bereikt. De andere wedstrijd gaan tussen Bevo en DFS Arnhem. Het geteisterde LIONS plaatste zich gisteren al voor de halve finale na winst op Hurry Up.

Zondag reist het team van Wai Wong af naar het zuiden voor de BeNe League competitiewedstrijd tegen LIONS in Sittard.

(Update) correctie: het tweede team speelt niet aanstaande vrijdag maar donderdag 22 februari de halve finale in de Bloemhof.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Sani-Dump)