Aalsmeer gepromoveerd naar de eerste klasse

Foto: Jaap Maars

Door: Klaas Leegwater. Aalsmeer is kampioen. Volgend seizoen spelen de roodgroenen na drie jaar weer in de eerste klasse. De moeizame 3-2 winst zaterdagmiddag in Ter Aar tegen TAVV was voor de formatie van Ted Verdonkschot genoeg om één wedstrijd voor het competitieslot de titel in 2D te veroveren. De beslissende treffer viel kort voor tijd, wie anders dan clubtopscorer Luke Vahle knalde van dichtbij de de 3-2 in de touwen.

Even later kon het Aalsmeerse feestje losbarsten. Eerst op het terrein in Ter Aar, een uur later werd de selectie en begeleiding feestelijk ontvangen in het clubhuis aan de Beethovenlaan. Tot laat in de avond werd in de Hornmeer het promotiefeest gevierd. De titel komt FC Aalsmeer terecht toe. Na een kwakkelend eerste seizoenshelft, waarin onnodig veel punten werden verspeeld, pakte de selectie van Verdonkschot na de winterstop de goede draad op.

Zonder regelmatig te excelleren boekte de ploeg vanaf eind januari negen overwinningen op rij waarbij topschutter Luke Vahle een belangrijke rol speelde. Daarna haperde het spel en de resultaten van de Aalsmeerders waardoor concurrent sv DONK na een aanvankelijk grote achterstand op de ranglijst kon terugkomen tot vijf punten. De ruime 5-1 overwinning vorige week van FC Aalsmeer tegen RCL gaf het laatste duwtje naar promotie die zaterdagmiddag in Ter Aar met enige moeite werd bereikt.

Vroege voorsprong
FC Aalsmeer kwam tegen het reeds gedegradeerde TAVV snel op voorsprong door een penalty, makkelijk gegeven door de jeugdige scheidsrechter Kooy na een lichte overtreding op Diederick Hoogerwaard. Door absentie van penaltykiller Mike Dam ging Giliano Eijken achter de elfmetertrap staan, hij liet doelman Rodney Pater kansloos. Nog voor de pauze ontsnapte de bezoekers aan de gelijkmaker, een paar goede doelkansen werden door TAVV niet in een doelpunt omgezet.

Dat lukte wel in de tweede helft door een sterk optreden van TAVV-aanvaller Donny van der Neut die het laks acterende FC Aalsmeer te kijk zette en tweemaal goed profiteerde van de ruimte die hij kreeg toebedeeld. Twee keer was doelman Saverio Zondag kansloos op de harde schuivers van Van der Neut. De achterstand noopte Verdonkschot tot actie, een paar verse krachten en een offensiever spelconcept brachten de ommekeer voor de gastheren.

Eerst was het Eijken die met een wonderschone goal zijn ploeg langszij bracht. Enigzins geholpen door een uitgestoken been dat de bal het juiste effect en hoogte meebracht mikte de aanvaller het leer perfect in de kruising. En kort voor tijd zorgde de zo succesvolle spits Luke Vahle voor verlossing bij de Aalsmeerders. Na prima doorzetten van invaller Jelle Lissenburg werd Vahle uitstekend bediend om FC Aalsmeer met een laag schot in de hoek naar de eerste klasse te loodsen.

Zie voor meer foto’s van Jaap Maars de gallery onder de advertentie.

Eén reactie

  1. Wat een mooie prestatie. Gefeliciteerd. Ook hogerop maar hou de eigen jeugd in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin