Aalsmeer eist plek op in finaleduels

Dolle vreugde na afloop met uiterst links uitblinker Vaidas Trainavicius (Foto's Jaap Maars)

Door: Klaas Leegwater. In de week dat hoofdtrainer Bert Bouwer zijn contract opnieuw verlengde verzekerde Aalsmeer zich met een geweldige wedstrijd tegen grote concurrent Lions (31-28) van een plek in ’the best of three.’ Over een paar weken gaan de handballers uit het bloemendorp in minimaal twee finaleduels tegen Volendam op voor de dertiende landstitel. Voor Bouwer (70) kan het de vierde landsbeker worden sinds zijn verblijf in het bloemendorp.

Er stond zaterdagavond in de volle sporthal de Bloemhof veel op het spel voor Aalsmeer en Lions, vooraf de nummer twee en drie in de HandbalNL League. De verliezer zou afhaken in de titelstrijd. De twee aartsrivalen maakten er een prachtig spektakel van waar de vonken vanaf sprongen en een constant hoog spelniveau werd bereikt, met als hoogtepunt de laatste vijf minuten waarin de thuisclub er in slaagde de Limburgers definitief van zich af te schudden.

Fascinerend duel
Voor de toeschouwers, in de hal en online, was het een zenuwslopend en fascinerend schouwspel waarin beide teams elkaar tot de laatste fase elkaar geen duimbreed toegaven. Met Lions in de eerste helft meestal aan de goede kant van de score werd de onderlinge marge nooit groter dan twee goals. Voor rust speelden de bezoekers iets slimmer en waren vooral in de break, met de handige Pieter Strauven vaak als aangever.

Mede door fantastisch optreden van doelman René de Knegt bleef de thuisclub in het kielzog van Lions en wist kort voor de pauze een 12-13 achterstand om te buigen naar 15-14 als ruststand. In het tweede bedrijf bleef het gelijk opgaan in het spannende duel waarin Aalsmeerspeler Vaidas Trainavicius zich ontpopte als beste man van het veld. Met handbal op topniveau, prachtige schijnbewegingen, loopacties, vele assist en tien goals, was de 33-jarige Litouwer uitblinker van de avond.

De Knegt subliem
Beslissende fase in de wedstrijd vond plaats vijf minuten voor tijd op het moment dat Aalsmeer op 27-25 kwam en in de daaropvolgende Limburgse aanval sluitpost De Knegt sublieme reddingen verrichtte door eerst de bal na een harde worp van de Portugees Joao Ramos met een uiterste reflex via de lat uit zijn doel te ranselen en twintig seconden later een inzet vanuit de hoek van Luca van Straaten via schouder en paal wist te keren.

En toen even later Lions twee tijdstraffen kreeg toebedeeld en de thuisclub dus met zes tegen vier kwam te staan slaagde Aalsmeer erin voor de eerste keer een marge op te bouwen van drie treffers (29-26). Een schitterende reflex met de hand van De Knegt die veel leek op de wereldredding zaterdagavond in Parijs van de Belgische doelman Thibaut Courtois tijdens de Champions League-finale hield het verschil van drie goals in de slotminuut in stand.

Beste papieren
Met de uiteindelijke 31-28 sloten de Aalsmeerders een zeer boeiende handbalavond winnend af. De bloemendorpers gaan in de ‘best of three’ tegen Volendam op voor de dertiende landstitel. Welke ploeg eerst in eigen huis mag aantreden is volgende week bekend na de laatste speeldag. De formatie uit het palingdorp heeft daarvoor de beste papieren.

Stand bovenin: Volendam 9-16 (+48), Aalsmeer 9-14 (+27), Lions 9-11.

Voor meer foto’s van Jaap Maars, zie de gallery onder de advertentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin