Aalsmeer dicht bij Final Four na sterke eindsprint tegen Visé

Dolle vreugde bij doelmannen Marco Verbeij en René de Knegt

Door: Klaas Leegwater. Het begin februari vanwege een vechtpartij gestaakte BENE-League duel tussen Aalsmeer en het Belgische Visé werd na een besluit van de tuchtcommissie gisteren op neutraal terrein in zijn geheel overgespeeld. De ploeg van Bert Bouwer boekte in het Limburgse Panningen in de ditmaal sportief verlopen wedstrijd maar wel met een opwindend slot, een belangrijke 30-28 zege. Dat brengt de Aalsmeerders met nog twee duels te spelen met één voet over de drempel naar de Final Four.

In de thuishaven van Bevo begonnen de zwarthemden sterk, snel werd een voorsprong met een marge van vijf goals opgebouwd die bij rust geslonken was tot twee treffers (18-16). Na de pauze ontspon zich een zeer aantrekkelijk schouwspel, vooral door de opleving van de Belgen die onder leiding van uitblinker Vincent Bello (totaal acht goals) de Aalsmeerders in het begin van de tweede helft overrompelde. Binnen tien minuten waren de rollen daardoor helemaal omgedraaid (20-24).

Zes goals op rij
Tot tien minuten voor tijd (24-28) had het team van Bouwer, door irritatie inmiddels met geel op zak, onvoldoende antwoord op het ontketende Visé. Pas na een time-out van de oefenmeester met oppeppende woorden en een tactische ingreep, perste Aalsmeer er een geweldige eindsprint uit met hoofdrollen voor doelman René de Knegt en opbouwer Vaidas Trainavicius. In de slotfase kantelde de wedstrijd totaal. Met zes goals op rij, tussendoor een paar uitstekende stops van De Knegt, sleepte Aalsmeer tenslotte de overwinning binnen tegen het in de slotminuten verstijfde Visé waar de doelpuntenproductie plotseling hevig stokte. De belangrijke 30-28 zege op ‘vreemde bodem’ brengt Aalsmeer op de tweede plek in de BENE-League. Het ticket voor de Final Fout zit half in de binnenzak.

Stand: Bocholt 20-35, Aalsmeer 20-31, Lions 19-30, Sporting Pelt 19-29, Volendam 20-27. Op 5 maart speelt Green Park Aalsmeer uit bij Bocholt, 12 maart thuis tegen Atomix.