Handbalwedstrijd eindigt in massale knokpartij

De Belg Yves Vancosen deelt kopstoot uit aan Samir Benghanem

Door: Klaas Leegwater. De handbalwedstrijd vanavond in de Bloemhof tussen Green Park Aalsmeer en HC Visé BM is na twintig minuten gestaakt vanwege een grote vechtpartij. Spelers van beide teams  gingen met elkaar op de vuist, ook werd er een kopstoot uitgedeeld. Begeleiding moesten spelers uit elkaar halen om de matpartij te laten stoppen. Na beraad met beide trainers Bert Bouwer en Korneel Douven besloten de twee scheidsrechters Steenwinckels/Steenwinckels het BENE-League-duel te staken. De stand op dat moment was 6-9.

De knokpartij ontstond toen Aalsmeerder Rob Jansen na een fluitsignaal vanaf de cirkel alsnog hard op doel gooide, keeper Nicholas Plessers werd half in zijn gezicht geraakt. Dit riep irritatie op bij enkele Belgische verdedigers, Jansen werd fysiek en verbaal ter verantwoording geroepen. Samir Benghanem, afgelopen weken nog succesvol op het EK in Hongarije met Oranje, schoot zijn teamgenoot te hulp door een forse duw uit te delen. Vanaf dat moment schoot de vlam in de pan.

Kopstoot
Benghanem kreeg  een kopstoot uitgedeeld van de Belg Yves Vancosen, Aalsmeerder Tim Bottinga zag het gebeuren en rende als een dolle stier op de vechtende groep af en greep Vancosen hard bij de nek waardoor de Belg achterover tuimelde. Vervolgens dook een groot aantal spelers in de hoek van de hal boven op elkaar. Ook assistent-trainer van Aalsmeer Wai Wong bemoeide zich er mee. 

Rapport
Beide Franse arbiters (broers) klommen kort na het rumoer de trap op naar de video-opstelling om in het bijzijn van Aalsmeer-voorzitter Mike van der Laarse de beelden van de vechtpartij een paar keer goed te bekijken. De scheidsrechters, die geen rode kaarten uitdeelden, zullen een uitgebreid rapport opmaken waarna de handbalbond clubs en spelers op de hoogte zal stellen van de sanctie. 

Van der Laarse, die het commentaar verzorgde bij de live-stream, merkte op dat de winst naar HC Visé BM zal gaan. “Ik ga ervan uit dat Aalsmeer de wedstrijd verloren heeft, omdat de tussenstand 6-9 was.” 

Klik hier voor videobeelden

 Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel