Zo ging het stemmen in Aalsmeer

Stemmen in Buurthuis Hornmeer (Laurens Niezen Fotografie)

Door: Arjen Vos. De verkiezingen van 2021 zullen niet snel vergeten worden. Om alles met het oog op corona in goede banen te leiden werd er veel meer gevraagd van de organisatie dan gebruikelijk. Looproutes moesten worden aangepast, spatschermen geplaatst, gezichtsmaskers opgezet, potloden schoongemaakt en vooral afstand worden gehouden. Een intensieve dag voor de vrijwilligers op de stembureaus.

Stemmen bij AVA

Gelden er normaal gesproken voor een centraal gelegen gebouw weinig restricties om te kunnen voldoen als stembureau, deze editie was alles anders. Een belangrijk voorschrift was dat stemmers via een doorgaande route in en uit moesten kunnen zonder dat er botsingen ontstonden tussen komende en gaande mensen. Daardoor viel  stemlokaal Seringenhorst af. In plaats daarvan was het nagelnieuwe onderkomen van atletiekvereniging AVA in de Sportlaan nu een aangewezen locatie. Nog geen moment in gebruik geweest waarvoor het gebouwd is, deed het nu prima dienst als stemlokaal. Maat met ’t Baken als concurrerend stemlokaal op speerworp afstand bleef het in dit clubhuis de hele dag erg rustig. Tot eind van de middag waren er slechts zo’n dikke 100 mensen die hier het stembiljet hadden ingekleurd.

Zo had elke stembureau wel zijn eigen eigenaardigheden. Onze fotografen bezochten er een paar en kwamen met interessante plaatjes thuis. Zie daarvoor de gallery onder de advertentie van Schoonmaakbedrijf De Vries

Foto’s Jaap Maars, Laurens Niezen en Arjen Vos. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel