Zes kandidaten in race om Hannah op te volgen

De 24 kinderen die zich kandidaat hadden gesteld voor de functie van kinderburgemeester beleefden woensdag een spannende middag. Ze presenteerden hun plannen aan een deskundige jury.  Het is al weer de vijfde keer dat deze verkiezingen in Aalsmeer worden georganiseerd. De gemeente is op zoek naar een waardige opvolger voor de huidige kinderburgemeester Hannah Fokkema. 

De kandidaten hadden een leerzame en erg leuke middag op het gemeentehuis. Ze kregen van Heleen van Wiechen een workshop ‘Hoe presenteer je jezelf’ , maar daarmee bleef hun presentatie voor de jury toch spannend. Die jury bestond uit Lenneke Heijjer van De Binding, Heleen Broerse van basisschool De Graankorrel, de huidige kinderburgemeester Hannah Fokkema en wethouder Jeugd Robbert-Jan van Duijn. 

Uit deze voorronde heeft de jury zes kandidaten geselecteerd. Dit zijn (op de foto bovenaan met de klok mee): Alisa Kockelkorn van De Zuidooster, Amber van Kessel van De Oosteinder, Berber Veldkamp van De Antoniusschool, Charlotte Spaargaren van Samen Een, Maarten Hulleman van De Brug en Nine Wentzel van Triade Hornmeer, 

De zes geselecteerde kandidaten gaan van 27 mei tot 12 juni campagne voeren om zoveel mogelijk kinderen op hen te laten stemmen. 

Stemmen tijdens Buitenspeeldag
Er wordt dit jaar een stemronde gehouden op drie locaties tijdens de Buitenspeeldag op 12 juni. In Aalsmeer Centrum kan worden gestemd bij de Dolfijn aan de Baccarastraat, in Aalsmeer Oost is de stembus geplaatst bij de speelvelden aan de Snoekbaarsstraat en in Kudelstaart in Place2Bieb aan de Graaf Willemlaan.

Installatie op 27 juni
Op 13 juni wordt de uitslag van de verkiezingen bekend gemaakt aan de kandidaten en 17 juni wordt de kinderburgemeester op school gefeliciteerd. Op 27 juni wordt tijdens ‘Bouw een Bootje’ afscheid genomen van Hannah en de nieuwe kinderburgemeester officieel geïnstalleerd.

Foto's: (vanaf boven) de geselecteerde kandidaten, alle deelnemers aan de voorronde met wethouder Van Duijn en burgemeester Oude Kotte, burgemeesters onder elkaar. (Foto's Arjen Vos)

(advertentie)

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin