Wethouders geven uitleg over ‘Kudelstaartse kwesties’

Bouwplan Hoofdweg-Zuid

Door: redactie. Dorpsraad Kudelstaart heeft de wethouders Kikkert en Kabout uitgenodigd om uitleg te geven over de beslissingen die de laatste maanden genomen zijn over de tweede supermarkt en het ‘on hold’ zetten van bouwproject Hoofdweg-Zuid. Het Bewonersoverleg vindt maandag 24 april vanaf 20:00 uur plaats in het Dorpshuis.

De Dorpsraad signaleert in de samenleving veel vragen over deze besluiten. Doorgaans is de Dorpsraad wel bij machte zelf de besluiten van de gemeente te interpreteren en te delen met de aanwezigen bij het Bewonersoverleg. Nu het besluit definitief is dat er de eerste tien jaar geen tweede supermarkt komt en dat het bestemmingsplan Hoofdweg-Zuid voorlopig in een la verdwijnt achtte de Dorpsraad de tijd rijp om de wethouders te vragen deze beslissingen toe te lichten. Wethouder Kikkert is verantwoordelijk voor het voorzieningenniveau in Kudelstaart en wethouder Kabout gaat over ruimtelijke ordening.

Naast deze twee hoofdonderwerpen zullen na de pauze enkele standaardzaken aan de orde komen zoals de speelplaatsjes, het groen en dergelijke. De Dorpsraad wil daarnaast graag horen wat de inwoners van Kudelstaart op het hart hebben.

2 reacties

 1. Als dat onderwerp nog steeds leeft betekent het dat er behoefte is aan een 2e fysieke supermarkt. Die vraag is er al sinds de wijk Rietlanden is gebouwd.
  Met nog 2 nieuwe wijken opkomst wordt die vraag alleen maar groter.
  Er moet nu ook snel eens een einde komen aan de monopoliepositie hier van de AH, de duurste supermarktketen. Een fysieke concurrent is wel zo gezond.
  Alle andere dorpen in de wijde omtrek met een vergelijkbare hoeveelheid inwoners hebben twee of meer fysieke supermarkten. Als voorbeeld: Ter Aar heeft 3 fysieke supermarkten.
  Dat hierdoor zelfs de bouw van een nieuwe wijk Kudelstaart Zuid die veel betere en veiliger te bereiken is dan Westeinderhage wordt afgeblazen. Ik vraag me echt af voor wie die wethouders daar in Aalsmeer zitten. In iedergeval niet voor de belangen van de inwoners in Kudelstaart.

  Het argument is ronduit zielig te noemen. Genoeg supermarkt oppervlak voor de komende 10 jaar… Onderzoek wees anders uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin