Wethouder wil vrachtverkeer voor kerst tegenhouden

Wethouder Robert van Rijn (foto archief AV)

Door: Klaas Leegwater. Wethouder Robert van Rijn stuurt erop aan dat nog voor de Kerst een vrachtwagenverbod voor de Ophelialaan en de Hortensialaan van kracht zal zijn. Dit vertelde hij gisteravond aan het eind van de laatste raadsvergadering van 2021 na vragen van D66 en Absoluut Aalsmeer over de verkeerssituatie. Van Rijn is in overleg met Royal Floraholland om een plan te ontwikkelen hoe ongewenst vrachttransport door de dorpswijken geweerd kan worden.
Van Rijn merkte ook op dat hij onlangs een gesprek heeft gehad met bewoners uit de Ophelialaan over de strategie om de verkeersoverlast te verminderen. Over twee weken gaat de wethouder eveneens in overleg met omwonenden uit de Hortensialaan. Bewoners uit beide straten hielden in de afgelopen maanden een breed gesteunde petitie met de oproep aan de gemeente om in actie te komen tegen de toegenomen verkeersdrukte in vooral de spitsuren.
Foto archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

Mogelijk vrachtwagenverbod Hortensialaan en Ophelialaan

Lees volgend bericht

Raad stemt unaniem in met nieuwe samenwerking Amstelveen


9 Reacties

 • en weer is de stommeerweg de klos.
  vrolijk kerst feest, wethouder.

 • De enige doorgaande route van oost naar west die dan nog over is (buiten de n201) voor vrachtwagens is de Bachlaan – Kudelstaartseweg Stommeerweg. Hier zullen veel vrachtwagens vanaf de N231 richting Vrouwenakker gebruik gaan maken.
  Tijdens de afsluiting van de afsluiting van de Legmeerdijk een paar maanden geleden dreunde wij onze huizen uit aan de Bachlaan / Planetenbuurt door het zware verkeer. Er zijn hier namelijk drempels op de weg geplaatst voor de verkeersveiligheid. Echter rijden vrachtwagens hier gewoon vol gas overheen. Met schade aan de huizen tot gevolg. Mijn voorstel zou zijn om alleen bestemmingsvrachtverkeer toe te laten binnen de het gebied tussen de N201 en de Westeinderplassen. Dan kan de knip op de n196 misschien weer open waardoor de het verkeer in de omliggende straten rustiger wordt. Vergeet niet dat er heel veel mensen uit het probleem gebied en daar omheen buiten dit gebied werken. Ik rij nu bijv. dagelijks 4 keer over de Hortensialaan terwijl ik daarvoor vanuit de Zwarteweg direct de n196 op ging.

 • Zo… na een paar maanden afsluiting van de kudelstaartseweg, waarbij men er voor gezorgd heeft dat vele klanten mij niet meer konden bereiken, gaat de gemeente nu mijn leveranciers weren… laat ik nou altijd gedacht hebben dat de VVD aan de kant van ondernemers staat… niet dus. Mijn dank is groot gemeente aalsmeer….

 • Nu maken de vrachtwagens gewoon gebruik van de busbaan tussen zwarteweg en ophelialaan! Ik reed op de mensinghlaan en moest wachten voor zeker 3 vrachtwagens en een aantal personen auto’s! Ze hebben een nieuwe route gevonden vanaf de veiling 😉

 • In het oorspronkelijk plan van gemeente Aalsmeer en ontwikkelaar Bohemen, zou de Noordvork (nu Burgemeester Hoffscholteweg) als ‘rondweg’ moeten gaan dienen:
  ”Om Aalsmeer bereikbaar te houden, worden er drie lokale toegangswegen gerealiseerd waarbij de Noordvork het meest in het oog springt als rondweg en verbinding tussen Aalsmeer en de nieuwe N201. Rondom de Noordvork en de oude N201 worden dorpse woonbuurten met een diversiteit aan woningen gerealiseerd.”
  http://bohemen.nl/projecten/n201-aalsmeer/
  Wanneer die ‘in het oog springende rondweg’ eindelijk eens open zou gaan, is er een goed alternatief voor (vracht)verkeer door/over Ophelialaan en Stommeerkade!

 • Ja Michel, het is nu al druk met vrachtwagens op de Stommeerkade, daar wordt nooit gehandhaafd, dus de rest van de vrachtwagens zullen we weer moeten slikken.

 • De wethouder wil voor kerst alle vrachtwagens weren… Dan maar naar Hoofddorp voor de boodschappen.

 • Daar zal de wethouder nog een hoop werk aan hebben. Bord kruising Aalsmeerderweg/Middenweg; de vrachtwagens worden vandaar naar de Ophelialaan gestuurd. Vandaag weer een vrachtwagen met oplegger bij ons op het parallelweggetje. Die kon weer achteruit terug. Aan het eind van de afslag N201 Middenweg staat een bord ‘Aalsmeer linksaf’. Geen vrachtwagen weet straks helemaal meer waar ze heen moeten. Je zal als vrachtwagen maar in Aalsmeer moeten zijn…

 • Zal dit geweerde vrachtverkeer dan niet als vanzelf over de stommeerweg worden omgeleid?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *