Wethouder Verlaan stapt op

Wethouder Tom Verlaan heeft gisteren aangekondigd dat hij om persoonlijke redenen per 1 mei zijn functie als wethouder neerlegt. Het College zegt in een persverklaring dit een moedig besluit te vinden. Volgens het CDA wil Verlaan zich richten op een andere functie die beter bij zijn kerncompetenties past. Welke dat precies zijn, maakt de partij in haar verklaring niet duidelijk.
 
Met het vertrek van de heer Verlaan komt een positie van wethouder in het college vrij. Het is aan het CDA om een nieuwe kandidaat voor te dragen. Totdat het zover is, worden zijn portefeuilles tijdelijk verdeeld over de andere collegeleden.
 
Erkentelijk
Ook de CDA-fractie zegt het besluit van de wethouder te respecteren. De partij spreekt grote waardering uit voor zijn inzet voor de gemeente Aalsmeer en het CDA. “In zijn periode als wethouder heeft Tom Verlaan onder meer op de portefeuilles 'Wonen' en 'Schiphol' bijgedragen aan het realiseren van veel punten uit het CDA-verkiezingsprogramma. De fractie is hem hier voor zeer erkentelijk en hoopt en vertrouwt dan ook dat Tom Verlaan voor het CDA inzetbaar blijft en op andere plekken aan de ontwikkeling van het CDA zal blijven bijdragen,” aldus de verklaring.
 
Onder vuur
Verlaan had het niet makkelijk in zijn periode als wethouder. Vooral met de inrichting van het deelplan Dorpshaven lag hij meermaals onder vuur. Verlaan moest erkennen dat die aanpak niet de schoonheidsprijs verdiende. En dat burgemeester Nobel in september naar Den Haag afreisde om te praten over Schiphol in plaats van portefeuillehouder Verlaan, was wellicht ook een teken aan de wand.
 
Procesbegeleider
Met het vertrek van Tom Verlaan zal het CDA komende periode overleggen over een oplossing voor de invulling van de ontstane vacature. Om dit proces in goede banen te leiden heeft de fractie een externe procesbegeleider aangesteld. Hans Demoed, oud fractievoorzitter van CDA Zuid-Holland en binnen het CDA actief als trainer en procesbegeleider zal het proces begeleiden en hoopt samen met de CDA-fractie tot een snelle en goede oplossing te komen.
 
Foto: Tom Verlaan in de verdediging over project Dorpshaven in december 2015. (Foto archief AV)

 

6 reacties

  1. Opvallende gebeurtenissen binnen het gemeentebestuur van Aalsmeer: Jaap Overbeek (CDA-raadslid) stapt op, Tom Verlaan (CDA-wethouder) stapt op. Dat veroorzaakt vraagtekens. Een terugkeer in het gemeentebestuur? Daarmee ontstaan nog meer vraagtekens. Integere bestuurders veroorzaken geen vraagtekens maar zijn open. Verbergen niets. En leggen optimale verantwoording af aan burgers: dat is nagelaten. Een in openbaar bestuur ervaren CDA-lid vanuit een andere gemeente aantrekken en die als wethouder in Aalsmeer aanstellen zou hier dé oplossing kunnen zijn.

  2. Het is niet alleen moedig van dhr. Verlaan, maar ook getuigen van eerlijkheid naar zich zelf, de politiek en de burgers toe. Ik heb daar heel veel respect voor. Het gaat u goed!

  3. Een goede gelegenheid voor de oppositiepartijen om een geschikte kandidaat naar voren te schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel