Wethouder Kuin wil inwoners stem geven bij verkeersplannen

Rotonde Zwarteweg/Kasteleinweg

Door: Klaas Leegwater. De gemeente richt een denktank op waarin inwoners hun meningen en ideeën over het verkeer in Aalsmeer en Kudelstaart kunnen geven. Er wordt een oproep gedaan aan belangstellenden om zich aan te melden voor deelname. In de denktank is plaats voor 30 personen. De inbreng zal worden meegewogen in de besluitvorming rond het mobiliteitsplan voor de gehele gemeente Aalsmeer.

“Vindt u dat er teveel verkeer door uw straat komt? Is het verkeerslicht bij uw kruispunt te lang rood? Heeft u een idee hoe het verkeer slimmer door het dorp kan bewegen? Wilt u meer of minder rotondes?,” zijn de vragen die de gemeente opwerpt in een advertentie, “wij vragen uw kennis en ervaring.”

‘Mooi initiatief’
Het initiatief van de gemeente ontstaat in een periode dat er veel klachten zijn over verschillende verkeerssituaties. Bijvoorbeeld over de onoverzichtelijke situatie rond de busbaan op de Burgemeester Kasteleinweg en vrachtverkeer dat rond de busbaan en vanaf logistieke bedrijven op Green Park voor onveiligheid zorgt in dorpswijken. Ook neemt het aantal klachten toe over hoog onkruid bij kruisingen waardoor het overzicht slecht is, bijvoorbeeld bij kruising Herenweg-Ambachtsheerweg.

Kruising Herenweg/Ambachtsheerweg (Foto Klaas Leegwater)
Skander Essaïm op de Ophelialaan

Inwoner Skander Essaïm die zich al jaren inzet voor een verkeersveilige Ophelialaan (“Levensgevaarlijk, er wordt veel te hard gereden tot soms over de 100km/uur”) zal zich gaan aanmelden voor de denktank. “Ik kan zeker een aantal goede ideeën kwijt. Dit is een mooi initiatief om Aalsmeer daadwerkelijk qua verkeer eindelijk leefbaarder en veiliger te maken,” aldus Essaïm die meent dat verkeersveiligheid de laatste jaren vanuit de politiek en gemeente op een zijspoor was geraakt, “daarom vind ik dit wel een mooi initiatief.”

Betrokkenheid Kuin
Het idee van een denktank Verkeer komt na het aantreden van verkeerswethouder Dick Kuin. Voor zijn aanstelling was Kuin fractieleider van Absoluut Aalsmeer. In die rol sprong hij  na klachten van inwoners over onveilige verkeerssituaties regelmatig met fractieleden op de fiets om polshoogte te nemen. Vervolgens deed Kuin hiervan met video’s en foto’s verslag op de sociale media-accounts van zijn partij. Die betrokkenheid lijkt Kuin nu door te trekken als wethouder Verkeer: inwoners een stem/mening geven in verkeersplannen.

Camera’s boven de busbaan

Onderzoeksrapport
Op het bureau van Kuin ligt overigens al enige weken een onderzoeksrapport over de verkeersbewegingen rond de N196. De uitkomst van het onderzoek, ingesteld dit voorjaar na veel klachten van inwoners, zal een dezer maanden besproken worden in de gemeenteraad. Mogelijk volgen er maatregelen om het bewuste traject verkeersveiliger te maken.

Belangstellenden voor de denktank kunnen zich tot 10 oktober aanmelden via de mail: denktankverkeer@aalsmeer.nl. Vermeld daarbij uw volledige naam, uw woonadres, uw leeftijd en uw (voormalig) vakgebied/interesse.

Foto’s archief AV 

 

12 reacties

 1. Het wordt tijd om eens de fietspaden op de Hornweg, Hoofdweg, Mijnsherenweg, Kudelstaartseweg te asfalteren. Op veel plekken zijn de fietspaden ronduit gevaarlijk. Zelf ben ik wel eens gevallen in een gleuf tussen de tegels, en een paar keer lag er een losse tegel op het fietspad van de Hoofdweg. Ik zie ook in toenemende mate steeds meer fietsers de rijbaan opgaan. Wat begrijpelijk is. Gemeente Aalsmeer DOE HIER IETS AAN! Voor dat het te laat is.

 2. Ik hoop van harte dat dit panel niet uitsluitend gevuld gaat worden met mensen die er alleen maar zitten om (bijna letterlijk) hun eigen straatje schoon te vegen.
  En dat iedereen snapt dat je verhaal mogen vertellen geen garantie is dat jij je zin gaat krijgen.

 3. ik hoop dat je uitgenodigd word Marcel .En dat het doortrekken van de Molenvliet en een gedrocht van een rotonde bovenaan de Aalsmeerderweg niet door gaat Wie verzint die onzin.

 4. Ik zal me aanmelden bij Dick, mits er ook over de geplande rotonde bij de Molemvliet/Aalsmeerderweg en aansluitende knip door de nieuwe woonwijk Parkmeer gesproken kan worden ter voorkoming van een volgend debacle…

 5. Wat ik vervelend vind is, als ik uit Hoofddorp kom en bij de rotonde bij de ringvaart rechtsaf de dijk op moet, dat ik dan heel vaak moet wachten omdat de brug open staat, terwijl ik daar niet overheen hoef. Van Aalsmeer naar Hoofddorp is tweebaans ik had dat andersom gemaakt

 6. Kleine tip: Misschien handig om voortaan inwoners te betrekken voordat miljoenen worden besteed? Wel positief dat hij alsnog werk wil maken van een besluit dat uiteindelijk toch niet zo handig heeft uitgepakt.

 7. Ik wil best meedoen om van gedachten te wisselen.
  Voor ons is het geen verbetering tot nu toe.
  Veel meer geluid als voorheen en de rotondes zijn gevaarlijk, door ook de fietspaden in beide richtingen.

 8. Ik zou graag mee willen denken om een goede oplossing te vinden voor de problemen die er nu zijn op het gebied van infrastructuur. Losse opmerkingen roepen en het aan een ander overlaten om er iets mee te doen is is niet de goede weg.

 9. Dit noemen ze: Daad bij het woord voegen.
  Als het me gegund is, sluit ik me graag constructief aan bij deze ‘denktank’.

 10. Goed plan, kunnen we meteen de Andorraweg die midden in het green park / bedrijventerrein gebied ligt even onder de loep nemen daar rijden vrachtwagens van 25 meter lang en iemand heeft bedacht om daar een 30 km weg van te maken!!! Daar komen nog meer distributiecentra dus ook weer vragen om ongelukken, is er dan werkelijk niemand die weet wat een vrachtwagen is?? We maken juist een greenpark om de locale wegen te ontlasten we rijden met lang vrachtwagens (LZV) om minder vrachtverkeer en uitstoot te veroorzaken en net aangelegde weg gaat er voor zorgen dat alles weer voor niets is geweest…. Knap bedacht hoor!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin