Waarnemend burgemeester Nobel wil ‘Aalsmeer vooruitbrengen’

Rond zes uur gisteravond werd hij door de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Johan Remkes benoemd tot waarnemend burgemeester, om acht uur precies stond Jeroen Nobel in de raadzaal enige ogenblikken achter het spreekgestoelte. Dat gebeurde aan het begin van de vergadering van de raadscommissie Maatschappij & Bestuur.

Nobel noemde het “bijzonder leuk dingen te mogen doen die belangrijk zijn voor de inwoners en het bedrijfsleven van Haarlemmermeer… uh… Aalsmeer.” Hij herstelde zich snel en de raadsleden en andere aanwezigen konden erom lachen.

Helemaal vreemd was de verspreking niet omdat zijn bestuurlijk leven zich tot nu toe in de buurgemeente aan de andere kant van de Ringvaart afspeelde. Nobel, 55 jaar en PvdA'er, vertelde “acht jaar wethouder en locoburgemeester” te zijn geweest in Hoofddorp, van 2006 tot 2014.

Geen ervaring
Gewoonlijk zegt een bestuurder er zelden of nooit bij dat hij ook locoburgemeester was – dat is immers een 'lege' functie, als vervanger, die uitsluitend vervuld wordt wanneer de burgemeester afwezig is. Reden om het wél te noemen: hij heeft geen burgemeesterservaring. Voordien, gaf hij aan, was hij acht jaar voorzitter van de PvdA-fractie.

“Het is bijzonder om in de komende tijd met de gemeenteraad, het college, de burgers en het bedrijfsleven Aalsmeer vooruit te brengen.” Maar Aalsmeer is al op de goede weg, voegde Nobel er meteen aan toe, wijzend op de maatschappelijke betrokkenheid van de inwoners en op bedrijven als bloemenveiling FloraHolland. “Ik zie ernaar uit en hoop dat het wederzijds een prettige tijd wordt.”

Graag snel in contact
Commissievoorzitter Dirk van Willegen (CDA) had bij zijn introductie van Nobel aangegeven dat deze “graag zo spoedig mogelijk in contact” kwam met de raad. “Hij was bereid vanavond al aanwezig te zijn. Dat waarderen we zeer.”

Jeroen Nobel bleef de hele avond. Maandag is de eerste werkdag van de waarnemend burgemeester.

Foto: Jeroen Nobel gisteravond op het gemeentehuis. (foto Arjen Vos)

Eén reactie

  1. Ik wens Jeroen Nobel veel succes! Ik ben blij met deze man op deze plek en heb er vertrouwen in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel