VVD ziet kansen voor wonen bij Proefstation

Is er straks toch woningbouw mogelijk in LIB4-zones,zoals op het terrein van het voormalig Proefstation?

Door: redactie. Daniel Koerhuis, VVD Tweede Kamerlid, met wonen in zijn portefeuille, legde op 29 september een werkbezoek aan Aalsmeer af. Koerhuis zet zich landelijk stevig in voor meer woningen. Samen met de wethouder Robert van Rijn en fractievoorzitter Dirk van der Zwaag van de VVD Aalsmeer kwamen ze tot een nieuwe bestemming voor woningbouw op het terrein van het voormalige Proefstation aan de Linnaeuslaan.

Aalsmeer wordt door landelijke en provinciale regels belemmerd in haar woningbouw. Het Landelijk luchthavenindelingsbesluit en verordening van de glastuinbouw gebieden maakt dat op 71 procent van het grondgebied in Aalsmeer niet gebouwd kan worden. Dit terwijl ze voor diverse doelgroepen en met name jongeren graag woningbouw mogelijk willen maken.

VVD fractievoorzitter Dirk van der Zwaag zegt samen met wethouder Van Rijn in te zetten op een bouwagenda van 3000 tot 4000 woningen voor de komende tien jaar. “We weten dat op dit moment alleen al nog zeker zo’n 400 jongeren uit Aalsmeer een woning zoeken.”

Kamerlid Koerhuis wees op de mogelijkheden die er zijn, maar begrijpt ook dat Aalsmeer tegen belemmeringen aanloopt. Echter op de locatie van het oude proefstation waren Koerhuis en het duo van der Zwaag en van Rijn het eens. “Deze locatie is perfect voor het realiseren van woningbouw waar juist deze gemeente behoefte aan heeft en hiermee jongeren een kans geeft op de overspannen woningmarkt.” Ondanks de opgelegde beperkingen van de luchthaven is het mogelijk om hier 400 jongerenwoningen te kunnen realiseren.

De lokale VVD Aalsmeer ziet graag de oude Proefstationlocatie getransformeerd wordt naar woningbouw. Van der Zwaag: “Bij voorkeur bouwen we hier die 400 permanente jongerenwoningen. Mocht dit niet lukken dan gaan we voor een serieuze pilot voor tijdelijke woningbouw van de toegestane vijftien jaar voor startende jongeren overwegen en met een initiatief komen.”

Foto archief AV/Arjen Vos

2 reacties

  1. Proficiat: zo moeten we de woningmarkt aanpakken voor onze jongeren! Ik neem aan dat het allemaal woningen zijn binnen de sociale huur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel