VVD zet goede samenwerking graag voort

(Gesponsorde content) Samen kom je verder. De afgelopen vier jaar heeft de politiek in Aalsmeer laten zien dat je met samenwerken veel verder komt dan elkaar alleen maar tegenwerken. En niet alleen de politiek, want als er een ding is waar wij Aalsmeerders en Kudelstaarters trots op mogen zijn, is hoe wij samen zijn opgetrokken in corona-tijd door lokaal te kopen, lokaal zaken te doen en elkaar te ondersteunen waar mogelijk. Het is daarom ook dat VVD Aalsmeer-Kudelstaart voor de komende vier jaar het thema ‘Wij doen het samen in Aalsmeer’ gekozen heeft. Met oog voor elkaar en voor de plek waar wij wonen. In Aalsmeer en Kudelstaart weten wij immers hoe dat werkt. Samen zorgen wij ervoor dat Aalsmeer een plek is waar je fijn kunt wonen, werken, ondernemen en ontspannen. Dirk van der Zwaag, de afgelopen vier jaar fractievoorzitter en nu lijsttrekker voor de VVD Aalsmeer-Kudelstaart blikt graag nog één keer terug en heel graag vooruit.

‘Er is veel gerealiseerd de afgelopen vier jaar’

Dirk van der Zwaag

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken op te noemen die wat Dirk van der Zwaag betreft de afgelopen tijd goed zijn gegaan. Hij noemt een aantal zaken, maar de lijst is natuurlijk veel langer. “Er is veel gewerkt aan het verbeteren van bruggen, wegen, parken en openbaar groen. Er zijn belangrijke besluiten genomen om de woningbouw op gang te krijgen, waaronder Westeinderhage, de Oosteinderdriehoek en Hoofdweg Zuid. Er zijn starterswoningen gebouwd bij het VVA-terrein en daar wordt momenteel ook gebouwd aan sociale woningen Er is gebouwd voor arbeidsmigranten op Greenpark. Over Greenpark gesproken,” gaat Dirk door, “vier jaar geleden waren er nog volop kavels vrij, momenteel is het vechten om de laatste kavels. Een signaal dat het met de economische ontwikkeling van Aalsmeer goed gaat.”

Aandachtspunten blijven
Dirk van der Zwaag houdt toch een slag om de arm. “De VVD is een partij die graag wil besturen, die plannen wil maken en besluiten wil nemen. Korte lijnen met de inwoners en ondernemers wil houden en resultaat wil boeken. Toch krijgen wij soms plannen op onze tafel die zich uitstrekken over meerdere, soms tientallen jaren. Wat er op papier goed uit ziet, kan in de praktijk soms anders uit pakken.” Dirk geeft als voorbeeld de Warmtevisie. “We moeten uiteindelijk van het gas af, maar hoe en wanneer? En wat gaat het kosten? Vragen waar op dit moment maar deels een antwoord hebben. En toch moet er over besloten worden. Gaat dat dan altijd goed, vaak wel, maar soms ook niet.” Een ander voorbeeld is de N196. “Neem nou de Knip, veel besproken, maar ik vertel het nog maar een keer, vervolgt Dirk. “De knip was een besluit uit 2013, door een college waar geen VVD in zat. Nu de uitvoering gereed is, blijkt dat er zaken beter kunnen en zijn er niet voorziene neveneffecten. Ook daar krijg je mee te maken en zal je als politieke partij je verantwoording moeten nemen.”

Na de verkiezingen
Vooruitkijkend naar de periode na de verkiezingen is Dirk van der Zwaag voorzichtig. Het is duidelijk dat de VVD graag weer in het college van B&W wil komen en een wethouder wil leveren. “In de campagne is daar al voldoende over gezegd,” zegt Dirk, “eerst zal er echter gezocht moeten worden naar samenwerking.” Wat de inwoners van de VVD kunnen verwachten? “Een van de prioriteiten is het werkelijk aanvangen met woningen bouwen, desnoods tijdelijke woningen, zodat we de druk van de woningmarkt kunnen verlichten.” De tweede wens van Dirk is de overlast van Schiphol. “Die moet aanmerkelijk verminderen. Dat gaan we ook bij de landelijke VVD aankaarten.” Als derde punt staat de tweede supermarkt in Kudelstaart hoog op zijn lijstje. “Helaas is er een foutief beeld ontstaan dat de VVD geen tweede supermarkt wil. Dat klopt niet. De VVD wil die niet op de plek bij de Hoofdweg, maar liefst dichter bij het winkelcentrum. Er moet toch nog een keer gesproken worden met de school, of de sporthal.” Dat is zijn wens en die van de VVD.

Democratie groot goed
Zo kan hij eigenlijk nog wel even doorgaan. “De lokale gemeentelijke dienstverlening met ambtenaren op ons eigen raadhuis moet zo snel mogelijk van de grond komen. Onze vele vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen moeten geholpen blijven worden, en onze jeugd moet goede zorg en goede scholing krijgen. Eigenlijk is er nog voldoende werk te doen komende periode.”

Dirk van der Zwaag tot slot, enigszins peinzend en refererend aan de verschrikkelijke situatie in de wereld op het ogenblik: “Deze tijd laat wel zien dat wat wij vanzelfsprekend vinden, democratie en samenwerken, een groot goed zijn. Dat is helaas niet overal zo. Onze gedachten zijn dan ook bij degenen die nu door de oorlog in Oekraïne getroffen zijn. Ook in Nederland zullen we geconfronteerd worden met vluchtelingen uit Oekraïne, daar kan je als lokale VVD je ogen niet voor sluiten. Wij mogen ons toch bijzonder gelukkig prijzen dat wij in vrijheid onze eigen democratie bepalen. Daarom adviseer ik iedereen om op 16 maart te gaan stemmen”.

(Foto’s: VVD) 

  

 

 

 

 

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Eurodefensief’

Lees volgend bericht

Toch weer ouderwetse NL Doet


1 Reactie

  • Bijzonder hoe de VVD probeert de verantwoordelijkheid voor de knip van zich af te schuiven. Tijdens de werkzaamheden werd het door de VVD wethouder – ondanks vele meldingen van bewoners – nog tot december met paginagrote advertenties als een succes aangekondigd, maar nu het een fiasco blijkt trekt men de handen er vanaf. Alsof er tijdens de fase van uitvoering niet genoeg momenten zijn geweest om nog eens goed te kijken of het oorspronkelijke plan (een besluit uit 2013!) nog wel past bij de huidige ontwikkeling van Aalsmeer.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *