VVD: ‘Veilige rotonde Aalsmeer-Oost komt er’

(Gesponsorde content) In 2018 zette de lokale VVD zich in voor een veilige rotonde in Aalsmeer-Oost. De kruising van op de Catharina Amalialaan en Machineweg zorgde voor een onveilig kruispunt waar ongelukken plaatsvonden. Via een motie van de VVD is hier toen gepleit voor aanpassing van dit kruispunt en een rotonde te onderzoeken.

In de afgelopen periode is dit verder uitgezocht en heeft dit positief resultaat gehad. Zo zal de gehele Machineweg worden aangepakt met de weg en kruispunten. Zo heeft het college van B&W afgelopen dinsdag een besluit genomen om dit project in 2022 in de planning en budgettering op te nemen en de eerste helft van 2023 daadwerkelijk uit te gaan voeren.

Gezien de omvang van deze infrastructurele verbetering is er onderzoek verricht, en hebben er gesprekken plaatsgevonden met diverse grondeigenaren/bewoners. Dit heeft tijd gekost, maar het is allemaal positief verlopen waardoor na de verkiezingen, wanneer de gemeenteraad akkoord gaat, begonnen kan worden met de aanpassingen. Al eerder liet wethouder Van Rijn, op verzoek van de VVD en in afwachting van een definitieve oplossing, passende tijdelijke verkeersmaatregelen op de kruising plaatsen.

Jac Stammespark
Nanda Hauet: “De lokale VVD is ontzettend blij voor Aalsmeer-Oost dat de rotonde er gaat komen net als ook de investering in de Machineweg. Ook wordt in Aalsmeer-Oost gewerkt aan de realisatie van het Jac. Stammespark aan de rand van de woonwijk. Tevens wordt ingezet om kleinschalige horeca te realiseren. 
Ontzettend mooi dat we dit bereikt hebben en ik hiermee afscheid kan nemen van acht jaar raadswerk. Die rotonde komt er dus gewoon, zoals beloofd.”

Foto’s archief AV/Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

Aalsmeer dicht bij Final Four na sterke eindsprint tegen Visé

Lees volgend bericht

Nieuwe inrichting Machineweg in aantocht


1 Reactie

  • Mooi ….. fietsers dan wel allemaal 1 kant op aub!!!!! Zodat ze niet van links maar rechts voor je auto langs vliegen, ben benieuwd !!!!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *