VVD praat met Tweede Kamerlid over Schiphol

Deel van de fractie met Danielk Koerhuis links in beeld (Foto VVD)

(Gesponsorde content) De VVD fractie sprak onlangs met Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis. De wens om met Koerhuis in gesprek te gaan leefde al langer bij de lokale liberalen. Nu de Corona maatregelen aanzienlijk zijn versoepeld, was er eindelijk gelegenheid om daadwerkelijk met de VVD woordvoerder Schiphol in gesprek te gaan.

Daniel Koerhuis, al geruime tijd VVD Tweede Kamerlid, is sinds kort woordvoerder weginfrastructuur, luchtvaart en scheepvaart. Dat hij al goed in het dossier Schiphol zit, bleek al snel uit het gesprek. VVD Aalsmeer raadsleden Erik Abbenhues en Jan Bouwmeester hadden een korte presentatie voor Koerhuis voorbereid en lichtte het lokale VVD standpunt toe: “genoeg is genoeg en eigenlijk al teveel”. Aan de hand van cijfers en grafieken toonden zij aan dat de groei van Schiphol vooral via de secundaire banen als de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan Zuid gaat, wat juist voor veel overlast zorgt.

Beperkt door Schiphol
Dat de lokale VVD niet tegen Schiphol is, is een bekend gegeven. Tenslotte werken er aanzienlijk veel inwoners uit Aalsmeer en Kudelstaart op de luchthaven of bij verbonden bedrijven en zijn er meerdere lokale ondernemingen die gebruik maken van de luchthaven. Waar de lokale VVD wel een fel tegenstander van is, is de overlast die Schiphol in Aalsmeer en Kudelstaart veroorzaakt. En dan praten we niet alleen over de geluidsoverlast, maar ook over de fijnstof, de stikstofuitstoot en de kerosine resten die Aalsmeer te verwerken krijgt. Daarnaast zorgt Schiphol er voor dat de gemeente aanzienlijk beperkt wordt in haar woningbouw opgave.

Prioriteit
Uiteraard kon Daniel Koerhuis deze avond geen concrete toezeggingen doen, maar veel van de zaken die besproken zijn vond hij bruikbare informatie. Hij gaf aan het bezoek als nuttig en verhelderend te ervaren, met nuances die hij eerder nog niet zo scherp had. Ook de VVD fractie vond het een goede meeting en had na afloop zeker het idee dat ook voor de landelijke VVD de hinderbeperking in de meest getroffen regio’s een prioriteit is.

Erik Abbenhues na afloop van de meeting: “Ik vond het positief dat de landelijke woordvoerder Schiphol naar Aalsmeer op bezoek is gekomen om met ons in gesprek te gaan. Daarnaast was hij goed op de hoogte van onze lokale problematiek en echt geïnteresseerd om te kijken hoe de overlast voor Aalsmeer (en omstreken) te verminderen is”.

 

3 reacties

  1. Geachte heer Kok,

    Zoals wij reeds in het bericht schreven, is de heer Koerhuis, ondanks dat hij pas sinds kort woordvoerder Schiphol is, al goed op de hoogte van de problematiek rondom Schiphol. Naar aanleiding van de presentatie van de lokale VVD fractie, werd het hem echter duidelijker dat de groei van Schiphol voornamelijk via de secundaire banen gaat. En dan met name de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan zuid. En dat de VVD fractie dat niet uit te leggen vindt. Het verkiezingsprogramma van de VVD Aalsmeer Kudelstaart is ondubbelzinnig, genoeg is genoeg en eigenlijk al teveel. Voor de heer Koerhuis extra informatie die hij de komende periode mee neemt in zijn oordeelsvorming.

  2. In de Volkskrant van 24 februari lees ik in het artikel ‘Tweede Kamer weegt baten luchtvaart toch zwaarder dan stikstofprobleem’ het volgende: Coalitiegenoot VVD zet intussen in op een groei naar 550 duizend vliegbewegingen. ‘Luchtvaartwoordvoerder Daniël Koerhuis wil ook de geluidsnormen rond Schiphol versoepelen, opdat gemeenten rond de luchthaven meer woningen kunnen bouwen. De geluidsoverlast moet volgens de VVD bestreden worden met gevelisolatieprogramma’s. Volgens de VVD’er tillen omwonenden minder zwaar aan geluidshinder dan aan het probleem dat hun kinderen geen woning kunnen vinden.’ Dit schept toch wel een heel ander beeld dan het artikel hierboven, maar ja dat is ook gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin