VVD in bres voor evenementorganisaties

De VVD neemt het in een persverklaring op voor de vele vrijwilligers die zich inzetten voor het organiseren van evenementen. “B&W lijkt onvoldoende in staat de beleidsregels die in Amstelveen gelden te vertalen naar het dorpse karakter van Aalsmeer,” zegt de partij in een persbericht dat vanmiddag werd rondgestuurd en hieronder integraal wordt weer gegeven.
 
VVD raadslid en woordvoerder evenementenbeleid Marjanne Vleghaar is er duidelijk over. “Iedereen die ik in het dorp tegen kom begrijpt niet dat de burgemeester en wethouders de plank zo mis kunnen slaan. Natuurlijk is het belangrijk dat er regels zijn voor evenementen en dat er goed gelet wordt op de veiligheid. Maar nu slaan ze helemaal door. Ze voelen gewoon niet goed aan dat het hier om Aalsmeerse evenementen gaat, die door tientallen vrijwilligers worden georganiseerd. Je kan iets ook dood regelen en dat gaat nu gebeuren”.
 
Niet serieus
“Ik wil niet vooruit lopen op de raadsvergadering van komende donderdag, maar ik kan nu al verklappen dat wij met twee moties en één amendement gaan komen. Wij hebben ook het idee dat de inwoners en ondernemers die uiteindelijk gewoon overlast hebben, niet serieus genomen worden. Daar vragen wij ook aandacht voor in een van de moties. Als dit voorstel ongewijzigd blijft, zal het zeker de steun van de VVD niet krijgen” volgens Marjanne Vleghaar.
 
Trots
“De Pramenrace, de Feestweek, Summerdance, de Geraniummarkt, ga zo maar door, stuk voor stuk superleuke evenementen die al jaren worden georganiseerd door talloze vrijwilligers. De VVD Aalsmeer is trots op die talloze Aalsmeerse evenementen en al die vrijwilligers die dit in Aalsmeer mogelijk maken,” vervolgt Marjanne haar verhaal.
 
Onvoldoende
“Het lijkt wel of de Amstelveense AA-organisatie de dienst uitmaakt in het Aalsmeerse beleid. Het College van B&W van Aalsmeer lijkt onvoldoende in staat om er zorg voor te dragen dat de richtlijnen en beleidsregels die in Amstelveen worden bedacht, vertaald worden naar regels die bij het dorpse karakter van Aalsmeer en Kudelstaart passen,” aldus Robert van Rijn, fractievoorzitter van de VVD Aalsmeer.
 
Papieren rompslomp
“Van alle evenementen organisatoren horen wij ook de klacht dat het aanvragen van een vergunning zo'n moeizaam proces is, met een overvloed aan papierwerk en voorschriften. Het antwoord van het College van B&W op deze signalen is het aanstellen van nog een ambtenaar, een zogenaamde coördinator evenementenbeleid. Denken ze nou echt dat dit de papieren rompslomp gaat verbeteren? Ik voorzie alleen een verbetering als ze daar een Aalsmeerder neerzetten op die plek, die tegengas kan geven aan de regelcollega's,” vervolgt Robert van Rijn.
 
“Ik ben het helemaal eens met Marjanne Vleghaar, hier is het laatste woord nog niet over gezegd in de raadsvergadering van komende donderdagavond,” zegt fractievoorzitter van Rijn.
 
Foto's Marjanne Vleghaar en Robert van Rijn (Foto's gemeente)
 

7 reacties

  1. Er is niets mis met theedrinken, maar daarna graag een stevige borrel. O ja, en ik hou van een ,slow fox, John.

  2. ‘Theedrinken’ midden in de nacht, Gerard? Het gezegde is trouwens ook ‘It takes two to tango”!

  3. Dichten we Amstelveen nu al niet te veel bestuursmacht toe. Ik ga er vanuit, dat Aalsmeer in lengte van jaren, nog steeds van zijn eigen onafhankelijke politieke koers blijft uitgaan. Als de feesttent er eenmaal staat, moeten men met elkaar maar eens een borrel gaan drinken incl muziek, tot diep in de nacht en dan komt de oplossing ervan zelf wel. Leven de feestweek in Aalsmeer!!

  4. Als je de Amstelveense ambtenaren als één (machts)blok beschouwt, zou je dit VVD-standpunt een aanzet tot een paleisrevolutie kunnen noemen.

  5. Toen alle organisatoren van de Aalsmeerse festiviteiten 2 jaar geleden tegen hetzelfde probleem aan liepen heeft toenmalige burgemeester Jobke Vonk adequaat gereageerd door de diverse organisaties kennis te laten maken met de Amstelveense ambtenaren en daar zijn de problemen toen opgelost. Ideetje voor het huidige college? Luister eens naar je burgers!

  6. Hiermee geeft de vvd gewoon toe dat wij zijn overgenomen door amstelveen. Een schande is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin